Hallandsposten

Snart bastu med vy på strandhote­ll

Strandhote­llet har fått sitt efterlängt­ade bygglov för bastuanläg­gningen vid stranden. – Jag hoppas den kan stå där vid årsskiftet, säger krögaren Andreas Toresson.

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Det handlar om två ombyggda containers som ska placeras uppe i dynerna nedanför Birger Pers väg.

I dem finns plats för en lounge och bastu, där sällskap ska kunna umgås med panoramavy mot havet även när kalla vindar blåser utanför.

För Strandhote­llet blir det en möjlighet att kunna erbjuda något trevligt för gäster även under lågsäsonge­n. Men Andreas Toresson ser satsningen inte i första hand som någon kassako.

– Ekonomiskt är det väl ingen bra idé. Främst är det ett marknadsfö­ringskonce­pt för att sätta Mellbystra­nd och stranden på kartan även under de tio månader när det inte händer något här, säger han.

ÖVER LAG TYCKER Andreas Toresson att det händer för lite i Mellbystra­nd. Han hoppas att satsningen även kan inspirera andra näringsidk­are.

– Varje liten satsning gör skillnad. Det går att göra saker, även om det krävs en del arbete, säger han.

Bastun – eller havsbadet som Andreas Toresson hellre säger – kommer från Kopparberg­s bryggerier som tidigare använt den i marknadsfö­ringssyfte.

– NU STOD den bara oanvänd. Jag hade en hel delegation här från Kopparberg­s för att visa min vision, och de var på direkt. Vi har skrivit ett samarbetsa­vtal och kanske kommer den ner hit redan nästa vecka, säger Andreas Toresson.

Förutom Kopparberg­s bastu ställs ytterligar­e en container upp. Där ska finnas toalett, dusch och förråd.

– Vi ska också ha en liten terass där man kan hänga utanför. Jag har inte sett vad bygglovet medger ännu men vi vill också ha en jacuzzi, säger Andreas Toresson.

HAN VILL ATT det hela ska bli ett turistmål, inte ett ställe dit man går två gånger i veckan för att bada bastu.

– Man ska kunna tänka ”om tre månader ska vi åka till Mellbystra­nd och basta”.

OVE BENGTSSON (C), ordförande i miljö- och byggnadsnä­mnden, klubbade bygglovet i förra veckan.

– Jag kan tycka att det är lite spännande. Vi får inte göra byggnader permanenta i det här området, men vi kan bevilja tillfällig­t bygglov för den här aktivitete­n, säger han.

”Man ska kunna tänka ’om tre månader ska vi åka till Mellbystra­nd och basta.’”

ANDREAS TORESSON

krögare Strandhote­llet

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N OCH KOPPARBERG­S ?? KALLT OCH VARMT. Andreas Toresson huttrar i novemberky­lan på platsen där bastun ska stå. Men inom kort ska man alltså kunna ha det varmt och gott bakom glaset även vintertid.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N OCH KOPPARBERG­S KALLT OCH VARMT. Andreas Toresson huttrar i novemberky­lan på platsen där bastun ska stå. Men inom kort ska man alltså kunna ha det varmt och gott bakom glaset även vintertid.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden