Hallandsposten

Drott tog värdefull poäng på bortaplan

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Jumbon Drott var ytterst nära att bärga två poäng borta mot H65 från Höör, men fick nöja sig med en trots ledning med 28–26 strax före slut.

H65 HÖÖR DROTT

(15–16)

28 28

– Det var blandade känslor. Samtidigt som vi ansåg att matchen var ett stort steg framåt kändes det ändå lite surt att det blev oavgjort, säger Claes Andersson, tränare i Drott.

Jo, det blev en riktigt svängig match i Sporthalle­n i Höör.

Lagen turades om att vara i ledningen, men Drott kopplade ett visst grepp efter tio minuter i andra halvlek då Halmstadla­get gjorde fem raka mål och vände underläge 18–20 till ledning med 23–20.

Med fem minuter kvar satte Daniel Hagström viktiga 28–26 och då såg det ut som om det skulle bli två värdefulla poäng för Anderssons lag, men H65 kom tillbaka och kvitterade till 28–28 med 58.23 på klockan.

Drott hade sedan en boll i innerstolp­en innan Höör fick chans att avgöra med 40 sekunder kvar – gästerna höll dock undan trots en utvisning i slutet.

– Vi fick fyra utvisninga­r sista 10 minuterna och dessutom två bortdömda mål. Det kändes som om Höör hade marginaler­na på sin sida, tycker Claes Andersson, som ändå var nöjd med insatsen.

– Det som var väldigt gött var att vi hade en idé om vad vi skulle göra. Vi snackade om att vi tänkte ge allt och ta lite blåmärken – det tyckte jag killarna gjorde. Men tyvärr fanns inte det självförtr­oende som behövdes för att knyta åt säcken.

Anton Andersson tog ett stort ansvar när Johan Larsson blev punktmarke­rad och satte totalt åtta bollar. Även vänstersex­an Daniel Hagström blev åttamålsky­tt.

– Jag tycket det vara många som var bra i dag, men jag är framförall­t nöjd med vårt starka försvarsbl­ock. Gustav Jönne, Teodor Simonsson och Rasmus Abrahamsso­n var väldigt bra bakåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden