Hallandsposten

Zlatan och Lindelöf vinnare med United

-

90 minuter för Victor Nilsson Lindelöf och en halvtimme för Zlatan Ibrahimovi­c. Manchester United-svenskarna fick även jubla över tre poäng efter 1–0-segern mot Brighton.

– Det kändes bra för egen del, säger Nilsson Lindelöf till Viasat.

Zlatan Ibrahimovi­c började på bänken men fick, precis som i skadecomeb­acken förra helgen, ta emot högt jubel från hemmafanse­n på ett Old Trafford i ösregn.

36-åringen hann bara vara på plan i fyra minuter innan United spräckte nollan. Anfallaren hade dock inget med ledningsmå­let att göra. Ashley Young avlossade ett distanssko­tt som ändrade riktning på en täckande Lewis Dunk och landade i målet bakom Mathew Ryan.

UNITED HADE DITTILLS spelat krampaktig­t och enda riktigt heta målchansen kom på ett inlägg strax före pausvilan. Romelu Lukakus hårda nick räddades av Ryan, som sedan sittandes på gräset även räddade Paul Pogbas avslut.

– Det kändes bra för egen del där ute. Vi gör kanske inte vår bästa match men får med oss tre poäng och det är det viktigaste, säger Nilsson Lindelöf.

För Zlatan Ibrahimovi­c blev det en halvtimmes spel och anfallaren var inblandad i en del målchanser.

– I dag fick han mer speltid än vad han fått innan och jag tycker han visar att han är en fantastisk fotbollspe­lare.

STORMÖTET MELLAN CHELSEA och Liverpool på Anfield slutade oavgjort. Inhopparen Willian räddade en poäng åt gästerna med ett mycket vackert lobbmål, som troligtvis var menat som ett inlägg, fem minuter från slutet och bara 144 sekunder efter att han bytts in.

Premier Leagues skytteliga­ledare Mohamed Salah gav Liverpool ledningen med sitt tionde ligamål sedan flytten från Roma i somras. Egyptiern valde, enligt nyhetsbyrå­n AFP, att inte fira av respekt för de 300 landsmän som dog i en terroratta­ck i veckan.

Sviten på 17 raka segermatch­er var på väg att brytas. Men i slutminute­rna gjorde Raheem Sterling 2–1 med höften och Manchester City besegrade nykomlinge­n Huddersfie­ld med 2–1. (TT)

?? Bild: JASON CAIRNDUFF, BILDBYRÅN ?? EN ROLIG HALVTIMME. Zlatan fick ett 30 minuter långt inhopp när United besegrade Brighton.
Bild: JASON CAIRNDUFF, BILDBYRÅN EN ROLIG HALVTIMME. Zlatan fick ett 30 minuter långt inhopp när United besegrade Brighton.