Hallandsposten

Bitter förlust på nytt för Halmstad IBK

- THOMAS ENGMAN

De hedersamma förlustern­a staplas på hög för Halmstad. Ledare och spelare satt länge kvar i arenan efter en känsloladd­ad duell som tog en oväntad negativ vändning i slutet.

HALMSTAD LUND

(0–1, 1–0, 3–4)

4 5

– Det är tredje matchen i följd som vi blir straffade. Vi fick dessutom nya skador både före och under matchen, suckar tränaren Caj Ojala.

Första halvtimmen gick i Lunds favör, bland annat kraftig övervikt i skottstati­stiken, men det blev bara ett mål. HIBK:S nolla spräcktes av Linus Molin som med matchens läckerbit på en straff retfullt enkelt stötte in en backhand.

– Jag brukar använda mig av den varianten, säger Molin.

Trots att många spelare fick slita ont reste sig kammen hos hemmakämpa­rna i början på tredje perioden.

– Två mål i boxplay är inte så vanligt här, förklarar Ojala.

Lunds powerplay gick helt plötsligt i baklås och Andreas Rundberg och David Göras tackade för bjudningar­na. HIBK:S ledning med 3–1 blev kortvarig.

Lund som länge gick runt på tre femmor hittade ny energi och framförall­t ytorna för att överlista en storspelan­de Andreas Gralén i HIBK:S mål. Fyra mål på sju minuter var verkligen proppen ur för skåningarn­a.

– Vi står annars bra i försvaret, betonar Caj Ojala.

Andreas Rundberg trivs i rollen som lagkapten och var som vanligt en stor pådrivare. Han höll sig framme med minuten kvar och tände hoppet en sista gång fram till 4–5. Gästerna klarade ut stormen och bröt sin negativa trend men på andra sidan sved förlusten hos HIBK på många plan.

– De tillhör spelet och det är bara att tugga i sig, menar Caj Ojala och pekar mot domarparet som tog en stor plats i matchen.

För andra matchen i rad pekades Andreas Rundberg ut som boven i dramat i flera sekvenser. Hans kvartssamt­al med rättskipar­na efter slutsignal­en gav ingen klarhet i bedömninga­rna.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? KAPTEN MED PONDUS. Andreas Rundberg var involverad i flera avgörande moment mot Lund. Trots ett hårt arbete i defensiven och två mål från hans klubba blev det en bitter förlust mot skåningarn­a.
Bild: JARI VÄLITALO KAPTEN MED PONDUS. Andreas Rundberg var involverad i flera avgörande moment mot Lund. Trots ett hårt arbete i defensiven och två mål från hans klubba blev det en bitter förlust mot skåningarn­a.