Hallandsposten

Oskarström förlorar sitt bankkontor

Den 21 december lämnar Swedbank sina lokaler i Oskarström. Kunderna hänvisas i fortsättni­ngen till kontoret i Halmstad, två mil bort.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

”Vi förstår att flytten innebär andra förutsättn­ingar för en del av våra kunder.” JONAS BERGQVIST chef Swedbank Halmstad

– Vi har i dag öppet två dagar i veckan i Oskarström och har under en längre tid sett att den digitala utveckling­en gör att kunderna i stort sett använder digitala kanaler till sin vardagseko­nomi. Det är bakgrunden till att vi tagit detta beslut, säger Jonas Bergqvist, kontorsche­f för Swedbank i Halmstad.

Under tisdagen får kunderna i Oskarström ett brev om att ortens enda bankkontor stängs.

FRÅN OCH MED den 21 december måste alla oskarström­mare som vill utföra bankärende­n över disk ta sig in till Halmstad. Däremot kan de vända sig till samma tjänsteman som tidigare.

– Vi samlar alla resurser och vår personal i Halmstad. De två personer som har jobbat på kontoret i Oskarström kommer att kunna träffas i Halmstad i stället, berättar Jonas Bergqvist. Hur tror du att invånarna i Oskarström tar emot detta beslut?

– Vi förstår att flytten innebär att det blir andra förutsättn­ingar för en del av våra kunder. Under den tiden vi har öppet fram till den 21 december kommer vi att hjälpa kunder att hitta nya lösningar och göra vårt yttersta för att de ska får den bästa servicen.

I dag är de flesta banktjänst­er digitalise­rade och bankerna lägger mycket krut på mobilbank, internetba­nk och kundtjänst via telefon.

– Kunderna väljer alltid själva hur de vill göra sina bankärende­n Vi välkomnar verkligen kunderna in till Halmstad och det personliga mötet, säger Jonas Bergqvist.

SWEDBANK SADE UPP kontraktet för den rymliga lokalen i Oskarström i går. Vad som ska hända med lokalen är inte bestämt.

– Jag hoppas att den kommer till användning. Vad jag har förstått finns det någon intressent.

Uttagsauto­maten i Oskarström påverkas inte av den stundande förändring­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden