Hallandsposten

Tjejerna räddade Halmstad

BADMINTON: HALMSTAD KRIGADE SIG TILL VIKTIGA POÄNG I UMEÅ

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Skönt att det gick vägen. Vi kom hit med målsättnin­gen att ta tre poäng, men som matchen utvecklade sig får vi vara nöjda med att vi tog två pinnar för det kunde lika gärna ha blivit noll, säger Niclas Rosengren, tränare i Halmstad.

Jo, han slets mellan hopp och förtvivlan på bänken i Badmintons­tadion i Umeå.

Hemmalaget skaffade sig ett rejält grepp om matchen vid ledning med 3–2. När sedan Jonathan Forsberg och Klara Johansson fick det så normalt starka Halmstadpa­ret Mikkelsen och Eriksson i gungning såg det riktigt illa ut för hallänning­arna.

MEN DÅ PLOCKADE den meriterade duon fram kämpatakte­rna och vände 1–2-underläge till seger med 3–2.

I avgörande golden set fick sedan Mikkelsen och Eriksson chansen att avgöra mot Forsberg och Johansson. Gästerna gick snabbt fram till ledning med 6–1, men tappade initiative­t och plötsligt var det bara en poäng som skiljde, 7–6.

Men ett nytt ryck blev avgörande och Louise Eriksson satte spiken i kistan när hon dundrade in matchbolle­n med en forehand på sidlinjen fram till 11–7.

– Mikkel har varit i Glasgow och tävlat och kom direkt till Umeå så han var rätt trött i slutet. Ändå starkt av honom att plocka fram det där lilla extra, berömmer Rosengren.

DANSKEN GJORDE DET dessutom bra i Scottish Open, då han i par med Mia Surrow slog sig fram till final, där det dock blev stopp mot ett holländskt par.

Även Felix Burestedt tävlade i Skottland, men han stukade foten strax innan tävlingen och tvingades bryta redan i andra set i den första matchen.

Felix valde ändå att hårt tejpad spela förstasing­eln i Umeå och bjöd Gabriel Ulldahl på tufft motstånd, men fick till slut ge sig med 1–3.

– Felix stördes bara lite av foten. Däremot tyckte han att han inte riktigt var van vid matchtempo­t.

Även Filip Suwanpingh­ka var tillbaka efter skada, men han hade inte mycket att hämta varken i singeln mot Albin Hjelm eller i dubbeln tillsamman­s med Mikkelsen mot Hjelm och Forsberg.

Tur då att tjejerna var på bästa spelhumör. Sofie Homboe Dahl hade inga som helst problem att vinna sin singel i raka set mot Romina Olyaee och i dubbeln blev det på nytt 3–0 för Sofie och Louise Eriksson.

– Vi har starka tjejer. Vi har bara förlorat två damsinglar på hela säsongen, säger Rosengren, som hoppas att HBMK kan behålla tredjeplat­sen i tabellen.

– Jag tror att det räcker med tre poäng mot jumbon Spårvägen i sista matchen för att vi ska bli trea.

Halmstad BMK var riktigt illa ute mot IFK Umeå i SBL, men krigade till sig två poäng efter att mixedparet Mikkel Mikkelsen och Louise Eriksson vunnit i golden set med 11–7.

”Vi kom hit med målsättnin­gen att ta tre poäng, men som matchen utvecklade sig får vi vara nöjda med att vi tog två för det kunde lika gärna ha blivit noll.”

NICLAS ROSENGREN Tränare i Halmstad BMK

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? KRAMKALAS. Mikkel Mikkelsen och Louise Eriksson var starka i slutet och fixade två poäng för Halmstad BMK mot Umeå i SBL efter seger i golden set.
Bild: ROGER LARSSON KRAMKALAS. Mikkel Mikkelsen och Louise Eriksson var starka i slutet och fixade två poäng för Halmstad BMK mot Umeå i SBL efter seger i golden set.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden