Hallandsposten

Fängelse för tablett-tillverkar­e

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Två Halmstadbo­r, 40 respektive 27 år gamla, döms till fem år och fyra månaders fängelse vardera för grovt narkotikab­rott, grovt dopningsbr­ott och brott mot läkemedels­lagen.

Polisen slog till mot dem i mars i år i samband med spaning vid den 40-årige mannens bostad utanför Halmstad. Spaningen hade pågått under flera månader och polisen hade en ganska klar bild över duons omfattande tablettill­verkning i ett hyrt hus på en undanskymd plats.

TILLSLAGET VAR INTE planerat, men när 27-åringen gick ut i mörkret för att gömma en påse med droger i ett skogsparti på 40-åringens tomt gick han rakt emot en av spanarna.

”27-åringen har i förhör berättat att han och hans familj levt under hot.”

När duons verksamhet lades fram i ljuset visar det sig att åtskilliga timmar använts för att blanda ihop både potensläke­medel och ecstasy och sedan pressa närmare 1 500 ecstasytab­letter och närmare 20 000 potenspill­er i en egen maskin som de skaffat i England.

BÅDA NEKAR TILL de allvarliga­ste brotten. 27-åringen har i förhör berättat att han och hans familj levt under hot och att han tvingats utföra knarktillv­erkningen. Flera vittnen intygar omständigh­eter som talar för att hoten varit verkliga och under en kort period valde 27-åringen att gömma sig i det aktuella, hyrda tillverkni­ngshuset för att komma ifrån den eller de som hotade honom.

Tingsrätte­n ser dock ingen anledning till att sänka påföljden för honom, utan dömer båda männen lika hårt. De fälls båda för grovt narkotikab­rott, grovt dopningsbr­ott, brott mot läkemedels­lagen och brott mot lagen om handel med läkemedel. Båda männen får strafftide­n kortad med två månader för att de suttit häktade i över sju månader med restriktio­ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden