Hallandsposten

Skarp pryl med vissa språkprobl­em

-

– Visa filmer med Yu Grönt. – Visa filmer med Euro Ont. Jag pratar med fjärrkontr­ollen. Det går sådär. Någon film med Hugh Grant blir det inte. Men när jag ber min Apple TV plocka fram filmer med Ingrid Bergman radar de upp sig på skärmen.

APPLE TV 4K Pris: 1 995 med 32 GB, 2 195 med 64 GB. film i 4K-upplösning. Du får en skarp, detaljrik bild med fylliga färger, även om den strömmade bilden inte alltid blir lika bra som när du spelar film från en skiva.

Filmer i 4K går att hitta på Netflix och Itunes. Har du tidigare köpt filmer från Itunes uppgradera­s de utan att du behöver betala extra om de finns i 4K.

DET ÄR MYCKET lätt att installera en Apple TV. Om du har en iphone kan dina wifi- och kontoinstä­llningar hämtas från den automatisk­t. Den lilla pucken känner själv av vad din tv klarar att visa.

Det är enkelheten som är styrkan hos Apple TV.

Apple TV fungerar ensam tillsamman­s med tv:n.

Du kan skicka filmer, bilder och annat från en iphone, ipad eller mac direkt till Apple TV:N med airplay. Men du måste inte ha någon annan pryl.

Förutom fjärrkontr­ollen förstås. Den som följer med har blivit smartare än förut. När det ska skrivas in text kan den skicka vidare till din iphone så du kan skriva med mobilens tangentbor­d. Eller också kan du prata till fjärrkontr­ollen.

Det är där jag fastnar. Tanken är god. Men när språket är inställt på svenska blir det ofta fel med engelska namn på filmer och skådisar.

När jag blivit missförstå­dd av fjärrkontr­ollen några gånger slutar jag försöka.

EN NACKDEL MED den nya fjärren är att den behöver laddas oftare än tidigare modeller. Konstigt nog har den inte stöd för trådlös laddning.

Men trots att Apples nya Tvpuck inte är perfekt är det den jag ser nästan alla filmer och program genom. SVT Play, Netflix och HBO är på mycket oftare än tv-sändningar­na som kommer genom luften.

I appbutiken finns också många spel och nyttoappar för till exempel matlagning och gymnastik. Apple TV funkar alltså också som spelkonsol.

 ?? Bild: APPLE ?? APPLE DETALJRIKT. Har du en tv med stöd för 4K får du högsta upplösning med nya Apple TV. Har du en äldre Hdtv funkar förra årets modell också bra, den har lite lägre pris.
Bild: APPLE APPLE DETALJRIKT. Har du en tv med stöd för 4K får du högsta upplösning med nya Apple TV. Har du en äldre Hdtv funkar förra årets modell också bra, den har lite lägre pris.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden