Hallandsposten

Halmia nästa för Kvibilleba­cken Jarälv

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Halmia fortsätter att se om sitt hus inför kommande säsong. I helgen blev det klart att klubben värvar 26-årige Viktor Jarälv från Kvibille BK.

– Det är en kille som vi har följt i två års tid och som vi nu lyckats knyta till oss, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson. Kontraktet är på ett år. – Viktor är alldeles för bra att för att spela i division tre och fyra och kommer att bli en klar förstärkni­ng för oss, anser Jönsson.

Jarälv kommer ursprungli­gen från Getinge, men har mestadels spelat i Kvibille samt en säsong i Snöstorp Nyhem.

Från början var han mittfältar­e, men har tagit ett steg ner som mittback och det är i den rollen som Jönsson vill se honom i Halmia.

– Viktor är lång, 1.90, fysisk, har ett bra huvudspel och en fin vänsterfot – något vi saknat i vårt lag så det känns jättebra att få in en sån här spelare.

Samtidigt väljer klubben att flytta upp fyra av de egna talangerna i A-truppen.

Det handlar om Alexander Wallgren, 18, mittback, Anton Holmer, 20, mittfältar­e/ back, Melker Petrelius, 19, högerback, samt Edmond Tasimder, 18, anfallare.

– Det känns riktigt trevligt att flytta upp unga spelare igen. Vi får se hur långt den här kvartetten går, men vi tycker att alla har bra grundegens­kaper för att bli division 2-spelare.

Därmed har ISH fått fram sju egna produkter de senaste två säsongerna som lyfts upp i A-laget.

Halmia kan tappa Vuk Lugonjic, som Helsingbor­g och Örgryte tittar på, och Isak Pettersson, som tränat med Falkenberg­s FF, men Jönsson hoppas att Joe Sise kan börja träna redan i januari efter sin långa konvalesce­ns.

– Det vi söker nu är en riktigt bra mittfältar­e, en åtta, säger Leif Jönsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden