Hallandsposten

Vm-genrep som lovar gott för Sverige

- MICKE LARSSON/TT

Om ett bra genrep ger en bra premiär, då ligger Sverige väl till inför handbolls-vm. Sista landskampe­n före mästerskap­et gav en imponerand­e seger med 23–17 mot Danmark. Nathalie Hagman gjorde sex svenska mål.

SVERIGE DANMARK

(12–6)

23 17

Sverige gjorde en utmärkt första halvlek inför fullsatta läktare i Älvhögsbor­g i Trollhätta­n. Blågult gick till pausvila i ledning med 12–6 mot svåra Danmark, efter ett ryck till 8–3.

Det var ingen målfest, men bra och händelseri­k handboll hela vägen. Sverige spelade bra i försvaret framför duktiga målvakten Filippa Idéhn. Framåt sköt man bort en del lägen, men lät sig inte påverkas av missarna och fick utdelning efter hand.

Högerkants­pelaren Daniela Gustin, som står inför sitt första stora mästerskap, gjorde tre mål i skedet

”Får vi till det i alla lagdelar över en hel turnering och har lite flyt och är bra när det står och väger kan vi slå alla lag.”

HENRIK SIGNELL Svensk förbundska­pten

när Sverige drog ifrån.

Danmark började andra halvlek starkt. När den svenska ledningen krympt till 13–10 tog förbundska­pten Henrik Signell time out för att samla laget. Sedan gjorde Sverige fyra raka mål till 17–10, tre av dem från Nathalie Hagman.

Lite senare gjorde Hagman dessutom två mål i tom målbur, när Danmark tagit ut målvakten under en utvisning. De betydde 20–12, och sedan var segern aldrig hotad.

– För oss var det viktigt att börja vinna lite matcher och det är perfekt att vinna den här sista matchen innan mästerskap­et drar i gång, säger Hagman till TV10 efter segern.

Sverige spelar sin första Vmmatch mot Polen på lördag. Och man kan göra det med gott självförtr­oende efter segern. Målet är så klart högt satt.

– Får vi till det i alla lagdelar över en hel turnering och har lite flyt och är bra när det står och väger kan vi slå alla lag. Men det är också åtta–tio andra lag som har samma ambitioner och kompetens. Men det är klart att vi åker till Tyskland med en tro på det vi gör, säger förbundska­pten Henrik Signell till TV10.