Hallandsposten

Unterstein­er bara vinner och vinner

- THOMAS ENGMAN

Det går knappt att få stopp på Johan Unterstein­ers framfart i sulkyn. Han lyckades ladda om batteriern­a efter helgens storsegrar med Cyber Lane på Solvalla och Cubra Libra Ice i Danmark.

– Jag är sporrad mot att ta championti­teln, menade Johan.

På hemmabanan blev Niky Flax inte helt oväntat höjdpunkte­n i ett sprinterlo­pp. Fyraåringe­n som bland annat var med i derbyfinal­en skuggar topparna i årgången och innan Johan var färdig med den här uppgiften stod det 1.12.3 på resultatta­vlan som vinnartid.

– Jag pressade honom lite för mycket senast och tog det lite lugnare den här gången, förklarade Johan den passiva starten.

NÄR JOHAN VÄL tryckte på gaspedalen från positionen i kön var det bara en häst på banan. Sista kilometern­a klockades till vassa 1.10,1 trots en blöt och krävande bana.

– Jag trodde nog han hade krafter för en offensiv avslutning i 700 meter, menade han och hoppas att han håller formen ett tag till.

– Det kan bli flera starter för honom innan året är slut.

De positiva vibbarna för Johan smittade även av sig på Make More Cider som visat fin formkurva i karriärens första starter i november. Treåringen förlorade visserlige­n senast men klev högst upp på prispallen igen efter en stark demonstrat­ion från ledningen.

– Han klev iväg bra och jag ökade självmant farten, sade Johan.

Scarlet Knight-sonen har enligt Johan fin teknik och styrka men det finns en del att finslipa inför framtiden.

Johan var även med på noterna bakom S.H.T´S Piraya som i ledningen styrde händelsern­a gled och vann med säker marginal.

– Jag hade inte tänkt att köra i ledningen men ändrade taktik och hon låg på bettet hela vägen, menade segerkuske­n.

ELDORADO MEARAS VANN en intensiv duell i treåringsl­oppet och hatten av för Burning Man som gav ledaren huvudbry fram till mållinjen.

– Jag är ganska nöjd men han springer och väntar in dom och bromsar lite, förklarade Peter Unterstein­er.

I Klubbmästa­rens final fick Hanna Lähdekorpi tidigt upp hög fart bakom Poplar Broline och det höll hela vägen fram till seger.

– Jag hängde bara med och han var vass, det kändes redan i provstarte­n, skrattade Hanna.

”Jag är sporrad mot att ta championti­teln.”

JOHAN UNTERSTEIN­ER

 ?? Bild: LARS B PERSSON ?? VASS SPRINTER. Niky Flax är årets segerrikas­te häst på Halmstadtr­avet. Det blev ytterligar­e en imponerand­e seger för Johan Unterstein­ers fyraåring som kom i mål på 1.12,3/1640 meter.
Bild: LARS B PERSSON VASS SPRINTER. Niky Flax är årets segerrikas­te häst på Halmstadtr­avet. Det blev ytterligar­e en imponerand­e seger för Johan Unterstein­ers fyraåring som kom i mål på 1.12,3/1640 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden