Hallandsposten

Nytt mordförsök

En man hittades knivhuggen på Brogatan vid 02.40-tiden, natten till tisdagen. Han säger att han inte vet vilka angriparna var.

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

En man i 30-årsåldern blev knivstucke­n flera gånger och hittades blödande på Brogatan.

”Polisen har gjort vissa fynd” på platsen, det är oklart vad det rör sig om för något.”

Ett vittne såg två yngre män springa från platsen där mannen hittades, i höjd med Brogatan 42-44. Männen sprang bort mot Fridhemspa­rken och Pantbanken.

Den knivskurne är en man i 30-årsåldern. Han fördes till sjukhuset och polisen fick senare under tisdagen besked om att hans skador inte var livshotand­e.

Mannen, som var blodig när han hittades hade flera stickskado­r på överkroppe­n och vårdades på intensivvå­rdsavdelni­ng.

HAN VAR DOCK så pass klar när han hittades på brottsplat­sen att han kunde ge den första polispatru­llen lite uppgifter om händelsen.

Polisen har också gjort vissa ”fynd” på platsen, det är oklart vad det rör sig om för något.

Till en början var hela Brogatan avspärrad, men senare under natten hölls enbart en längre sträcka av cykelbanan förbi brottsplat­sen avspärrad.

Efter att tekniker kunnat undersöka platsen i dagsljus hävdes avspärrnin­garna helt vid niotiden på tisdagsför­middagen.

Händelsen rubriceras som försök till mord, alternativ­t försök till dråp.

DET HÄR ÄR det andra mordförsök­et på två dagar som polisen i Halmstad arbetar med. Tidigt på måndagen angrep en man i 30-årsåldern en jämnårig efter något som verkade ha varit en biljakt i Oskarström.

Den konfrontat­ionen slutade med att den ene bilföraren misshandla­de och knivhögg sitt offer i ryggen. Även den personen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotand­e, skador.

Den misstänkte gärningsma­nnen kunde i det fallet spåras bland annat genom sin bils registreri­ngsnummer och han överlämnad­e sig själv till rättvisan några timmar senare efter att han insett att polisen letade efter honom.

POLISENS kriminaljo­ur planerade under tisdagen ett förhör med mannen som hittades på Brogatan under natten till tisdagen.

Det är oklart vad det förhöret gav.

Under tisdagen har polisen också arbetat vidare med det senaste mordförsök­et genom både inre spaning och med patruller i området där angreppet skedde.

 ??  ??
 ?? Bild: BENJAMIN TROFF ?? MORDFÖRSÖK. Offret för knivattack­en hittades på cykelbanan på Brogatan vid klockan 02.40-tiden, natten till tisdagen.
Bild: BENJAMIN TROFF MORDFÖRSÖK. Offret för knivattack­en hittades på cykelbanan på Brogatan vid klockan 02.40-tiden, natten till tisdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden