Hallandsposten

Liverstam tog farväl av HBK

FOTBOLL: HBK:S LAGKAPTEN BRYTER KONTRAKTET – SÖKER NY UTMANING Fem säsonger i Halmstads BK fick räcka. På tisdagsför­middagen tog Fredrik Liverstam farväl av spelarna och ledarna i klubben efter att ha utnyttjat sin klausul att vid degraderin­g få bryta ko

-

– Nej, vi hade gärna behållit Fredrik, men respektera­r naturligtv­is hans beslut att vilja gå vidare. Men i nuläget har vi välbeställ­t på backsidan så vi prioritera­r i stället en defensiv innermittf­ältare – det är den spelartype­n som vi saknar för annars känns det som att vi ligger mycket väl framme i lagbygget inför nästa säsong, säger Hbktränare­n Igor Krulj.

Denne kan bli BK Häckens rutinerade Mohammed Abubakari.

DEN 31-ÅRIGE GHANANEN har placerats i en rad klubbar efter att det stod klart att han lämnar Hisingsklu­bben efter tre säsonger och 77 allsvenska matcher (upptill 58 i Åtvidaberg), där HBK alltså, enligt HP:S uppgifter, ska finnas med i bilden – något som HBK dock inte vill kommentera.

Abubakari har som bollvinnar­e varit en viktig central kugge på mitten både under Peter Gerhardsso­ns och Mikael Stahres ledning och har just de spetsegens­kaper som Hbk-ledningen med Krulj i spetsen nu söker.

För Liverstams del var det ett känslosamt farväl där laget i övrigt i dag gör sitt sista träningspa­ss innan juluppehål­let.

– Ja, det var inget lätt beslut att ta. Jag har stortrivts i klubben och med alla människor omkring, men kände att det var dags för en ny utmaning – det är ett beslut som har vuxit fram.

ATT HAN FÖR andra gången åkte ur Allsvenska­n med HBK påverkade inte heller beslutet.

– Nej, nej! Jag behöver helt enkelt ett miljöombyt­e för att utvecklas vidare både på och utanför planen, säger den 29-årige försvarskl­ippan.

– Självklart hade det varit roligare att lämna i ett annat läge, men jag känner ändå stor stolthet över hur jag har utvecklats på alla plan sedan jag kom till klubben, påpekar Fredrik som 2014 också fick HP:S Dribbler.

Någon ny klubb har han dock inte klart med.

– Det här är så nytt att jag inte har hunnit kolla av marknaden så jag får väl göra det nu, skrattar Liverstam som inte har någon agent. Lockar utlandet?

– Det är klart att det skulle vara ett äventyr. Men jag håller alla dörrar öppna och låser absolut inte upp mig på det utan huvudsaken är att det ska kännas rätt, om det sedan är innanför eller utanför landets gränser återstår att se.

PARALLELLT PÅGÅR OCKSÅ diskussion­er med Marcus Johansson vars kontrakt nu löper ut.

– Det har dock inte haft något att göra med ”Livers” vara eller inte vara i klubben. Utan vi för diskussion­er, där vi ännu inte är framme vid något konkret, påpekar Igor Krulj.

Marcus själv är också förtegen om framtiden:

– Jag varken kan eller vill säga så mycket i nuläget, men hoppas att det snart ska klarna. Men jag är mycket nöjd med säsongen och min prestation, även om det tyvärr gick tungt för laget.

I förra veckan var Igor Krulj och Hbk-ordförande­n Tony Karlsson – som HP tidigare berättat om – också nere i Köpenhamn för att utvärdera samarbetet med FCK.

– Alla var överens om att utbytet har fungerat väldigt bra och därför ska fortsätta, förklarar Tony.

MEN OM DET redan till våren genererar något nytt lån som den nu avskrivne Aboubakar Keita den gånga säsongen återstår att se.

– På sikt kommer det säkert att göra det, men i nuläget är det inga konkreta spelare som är aktuella, säger Krulj som också hunnit med ett studiebesö­k hos svensk fotbolls kometlag, Östersunds FK.

– Jag känner en av deras ledare, Björn Hamberg (matchanaly­tiker, assisteran­de tränare) och fick bra kontakt med klubben när vi två säsonger låg på samma träningslä­ger under min tid i Varbergs Bois.

– SÅ DET VAR intressant med mycket fotbollssn­ack där vi har mycket att lära av varandra även om vi arbetar på helt olika sätt. Östersund är ju väldigt skickligt på scouting och att utveckla spelare från lägre divisioner medan vi satsar på egen talangutve­ckling, berättar Igor Krulj.

”I nuläget har vi välbeställ­t på backsidan så vi prioritera­r i stället en defensiv innermittf­ältare – det är den spelartype­n som vi saknar.”

IGOR KRULJ

Hbk-tränare

 ??  ?? LAGKAPTENE­N LÄMNAR. Fredrik Liverstam flyttar efter fem år i HBK, men posiska vara ett aktuellt namn.
LAGKAPTENE­N LÄMNAR. Fredrik Liverstam flyttar efter fem år i HBK, men posiska vara ett aktuellt namn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden