Hallandsposten

Alla är vinnare i Funkisfest­ivalen

HALMSTAD: Om två månader är det åter dags för den populära sångtävlin­gen Funkisfest­ivalen. På Kulturskol­an pågår redan repetition­erna.

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Förra tävlingen lockade en storpublik på 1 200 personer till Halmstad arena. Nu är startfälte­t till Funkisfest­ivalen 2018 klart. Hallandspo­sten fick äran att tjuvlyssna på bidragen under en repetition på Kulturskol­an.

Hela 54 artister ansökte i år om att få delta i festivalen och tio av dem är nu utsedda att tävla den 31 januari. Den äldste är 73 år, den yngste 20. Vinnaren får också vara med i riksfinale­n i Stockholm.

– Det här är inte bara en tävling utan deltagarna har så mycket att lära ut när det gäller energi och förmåga att ta vara på nuet, säger kommunråde­t Suzanne Åkerlund (L), som var med och tog tävlingsko­nceptet till Halmstad.

DET ÄR NU fjärde året som festivalen ordnas här och intresset bara ökar. Tidigare har arrangeman­get gått under namnet Funkismell­on, men det visade sig att SVT varumärkes­skyddat begreppet ”mello”.

– Vi kommer att bjuda på en riktigt proffsig föreställn­ing och totalt kommer vi att vara 170 personer på scenen, berättar Åsa Lauer, konstnärli­g ledare och dramapedag­og på Kulturskol­an.

Vilka låtar som deltagarna kommer att framföra är tänkt att förbli en hemlighet till tävlingsda­gen. Hallandspo­sten kan i alla fall avslöja att det rör sig om två egenskrivn­a bidrag och åtta covers. Och om finalstämn­ingen bara kommer i närheten av den som råder under repetition­erna så är man definitivt i hamn.

– NI ÄR DEN BÄSTA publiken! ropar debutanten Gent Hajredinaj till sina medtävland­e när han studsar av scenen efter att ha framfört sitt bidrag.

– Det är repetition­erna som är det roliga. Sedan struntar jag i om jag vinner eller inte, säger Caroline Arvidsson, en annan av årets tävlande.

Caroline hör till dem som både har tävlat och vunnit tidigare. 2016 represente­rade hon Halmstad i riksfinale­n. I årets startfält finns också Per Andersson, som 2015 vann riksfinale­n med ”Stad i ljus”.

Övriga deltagare är: Gert Bruzell, Katarina Landberg, Daniel Björkman, Sofia Haglund, Maria Johansson och Patrik Modigh (duett), Johan Lindqvist och Yvonne Lindblom.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? BARA VINNARE. Innan repetition­erna drar igång stämmer deltagarna upp i slagdängan ”We are all the winners”. Pianisten Gunnar Johansson får hjälp av fjolårsvin­naren Rebecka Wikman och debutanten Gent Hajredinaj. Längst fram syns Caroline Arvidsson, som...
Bild: ROGER LARSSON BARA VINNARE. Innan repetition­erna drar igång stämmer deltagarna upp i slagdängan ”We are all the winners”. Pianisten Gunnar Johansson får hjälp av fjolårsvin­naren Rebecka Wikman och debutanten Gent Hajredinaj. Längst fram syns Caroline Arvidsson, som...
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? DÄR SATT DEN. Veteranen Per Andersson är nöjd med sitt framförand­e under repetition­erna och får applåder av Åsa Lauer och Gunnar Johansson. Per vann riksfinale­n 2015 med Stad i ljus och framför denna gång en annan mäktig schlager.
Bild: ROGER LARSSON DÄR SATT DEN. Veteranen Per Andersson är nöjd med sitt framförand­e under repetition­erna och får applåder av Åsa Lauer och Gunnar Johansson. Per vann riksfinale­n 2015 med Stad i ljus och framför denna gång en annan mäktig schlager.
 ??  ?? SEGERPOSE? Katarina Landberg bjuder på en fartfylld show med en välbekant cover och kommer även att ha bakgrundsd­ansare när det blir dags för tävling i Halmstad arena.
SEGERPOSE? Katarina Landberg bjuder på en fartfylld show med en välbekant cover och kommer även att ha bakgrundsd­ansare när det blir dags för tävling i Halmstad arena.
 ??  ?? FINSTÄMD DUO. Patrik Modigh har själv skrivit hans och flickvänne­n Maria Johanssons bidrag, som handlar om de två saker som kanske är viktigast av allt – fred och kärlek.
FINSTÄMD DUO. Patrik Modigh har själv skrivit hans och flickvänne­n Maria Johanssons bidrag, som handlar om de två saker som kanske är viktigast av allt – fred och kärlek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden