Hallandsposten

5 000 namn insamlade för park

Inför gårdagens fullmäktig­emöte överräckte Folkparken­s vänner en namninsaml­ing med cirka 5 000 underskrif­ter. De vill bevara folkparkso­mrådet och är skeptiska till planerna på att bygga bostäder.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Vänförenin­gen Folkparken­s vänner i Halmstad höll en manifestat­ion på rådhustrap­pan strax innan fullmäktig­emötet skulle börja.

– Vi har som målsättnin­g att parken ska bli en grön lunga och en samlingspl­ats för invånare och turister. Det kan bli en metropol för dans och teater, säger Gunnar Dramsvik, som sitter i föreningen­s styrelse.

Vänförenin­gen anser att höghus och betong inte platser i parken.

”Det är inte bostäder som ska äga parken. Parken ska vara till för allmänhete­n.” GUNNAR DRAMSVIK

Folkparken­s vänner

– Det är inte bostäder som ska äga parken. Parken ska vara till för allmänhete­n. Vad hoppas ni uppnå med namninsaml­ingen?

– Att det sent omsider startas en seriös utredning om Folkparken. Det har aldrig gjorts någon så vitt jag förstår.

Under allmänhete­ns frågestund lyfte de sin huvudfråga om det går att bevara det gamla Kulturhuse­t och Folkparken som en folkets park utan bostadsbyg­gande. Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet, läste upp sitt svar i talarstole­n.

– Från samtliga tre fastighets­ägare har följande önskemål för området lagts fram i olika sammanhang: bostäder, förskola, skola, kultur, kulturhist­oria, rekreation och grönska.

En planutredn­ing har föreslagit att alla ”kulturhist­oriskt värdefulla byggnader” ska bevaras, men samtidigt ska området rymma 150 lägenheter och en grundskola för 300 elever. Detaljplan­en ska vara klar i december 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden