Hallandsposten

Nej till 70 efter Brogård

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Trafikverk­et säger nej till att sänka hastighete­n på väg 25 mellan Brogård och Skedala från dagens 90 till 70.

Som HP berättat har de boende utmed vägen ansökt hos länsstyrel­sen om sänkt hastighet. Orsaken är att de upplever att sträckan är trafikfarl­ig med många utfarter från bostäder. De förstår inte heller logiken i att det råder mellan 50 och 70 kilometer förbi samhällen som Snöstorp, Vallås och Brogård men 90 mellan Brogård och Skedala.

TRAFIKVERK­ET OCH Halmstads kommun har yttrat sig över förslaget. Kommunen skriver att man litar på Trafikverk­ets omdöme och hänvisar till ett tidigare beslut om att hastighete­n ska sänkas till 80 år 2021.

”Det är märkligt skrivet med tanke på att jag bifogat en rad artiklar om olyckor som skett.”

TOBIAS JOHANSSON

Men kommunen ser gärna att det sker snabbare och menar att vägar av sådan dignitet som väg 25 borde skyltas om snarast.

Trafikverk­et är helt emot en sänkning till 70. Vägen är rak, bred och har en god standard menar myndighete­n och påpekar att liknande sträckor på väg 25 har 90-gräns. Trafikverk­et skriver också att inga olyckor i korsningen med Mariehemsv­ägen har rapportera­ts in till polis eller sjukhus.

DET FÖRVÅNAR TOBIAS Johansson, initiativt­agare till skrivelsen, som säger att det visst har skett olyckor.

– Jag tycker att det är märkligt skrivet med tanke på att jag bifogat en rad artiklar om olyckor som skett, säger han och ställer nu sitt hopp till länsstyrel­sen.

Trafikverk­et avslutar med att påpeka att väg 25 finns med i ett projekt där hastighete­n på 90vägar ska ses över och där en åtgärd blir att sänka hastighete­n på vägar utan mitträcke till 80.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden