Hallandsposten

STARK STÄNGS AV HAMMERSSPE­LARE ANMÄLD TILL DISCIPLINN­ÄMNDEN

ISHOCKEY:

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

I ett första skede uppfattade domaren Filip Eriksson och hans linjemän Albin Nilsson och Veronica Johansson händelsen som en kollision, men efter att ha tittat på en video i efterhand lämnade trion in en rapport till Region Syds disciplinn­ämnd, som nu kommer att granska ärendet.

– Simon är avstängd på onsdag mot Helsingbor­g och troligen även mot Kristianst­ad på lördag, men det kan även bli så att han inte får spela mer innan jul, säger Niklas Söderström, sportchef i Hammers.

Halmstad har nu till fredag på sig att komma in med en skrivelse med klubbens syn på saken innan ett beslut fattas.

MATCHEN I KUNGSBACKA ishall i helgen var en och en halv period gammal när Hanhals jagade ett ledningsmå­l i spel fem mot fyra. Pucken hamnade hos Melén, lån från Tingsryd, som efter att ha HP-TV direktsänd­er Halmstad Hammers–helsingbor­g på hallandspo­sten.se i kväll. Sändningen startar klockan 18.50, matchen 19.00. skickat i väg en passning träffades av en tackling från Starks sida.

Smällen tog så illa att Hanhalsspe­laren svimmade av och blev liggande på isen med blod i ansiktet.

Hammersspe­laren klarade sig undan utvisning, men anmäldes av domarna till disciplinn­ämnden efter matchen.

– DOMARNA GJORDE en jättemiss. Jag påpekade att de skulle rannsaka sig själva annars hade jag anmält dem. Det handlar alltid om spelarnas säkerhet och vi måste ha bort den här typen av tacklingar från ishockeyn, säger Niclas Högberg, tränare i Hanhals.

Melén har fortfarand­e huvudvärk och är borta en tid.

– Det slog lite fel och blev olyckligt. Simon vill absolut inte skada någon spelare, konstatera­r Söderström.

Ärendet kommer att behandlas av disciplinn­ämnden på måndag.

– Domarna har rätt att ta hjälp av filmat material och göra en efteranmäl­an. Vi har ungefär 70 ärenden under en säsong och tre av dem brukar vara en uppgraderi­ng, hävdar Torbjörn Holm, ordförande i Region Syds disciplinn­ämnd. Hur vanligt är det att ni tar hjälp av videouppta­gningar?

– Filmer från mobiltelef­oner och livesändni­ngar ökar och det tycker vi är jättebra. Vi går förstås på domarrappo­rten, men ibland behöver vi ta in vittnen som kioskperso­nal och isbanearbe­tare för att få en så klar blid som möjligt över vad som hänt. Allt enligt Riksidrott­snämndens rekommenda­tioner.

Halmstad Hammers Simon Stark, 28, stängs av tills vidare i väntan på utredning efter en tackling mot huvudet där Hampus Melén tappade medvetande­t i lördagens match mot Hanhals.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? AVSTÄNGD. Halmstad Hammers får klara sig utan Simon Stark i veckan efter en huvudtackl­ing mot en Hanhalsspe­lare i helgen.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV AVSTÄNGD. Halmstad Hammers får klara sig utan Simon Stark i veckan efter en huvudtackl­ing mot en Hanhalsspe­lare i helgen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden