Hallandsposten

Inget Falkenberg för Halmias Isak

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Det blir ingen flytt för Halmias Isak Petersson, 23, till Falkenberg­s FF i Superettan. – FFF söker en mer etablerad spelare, säger han.

Yttermittf­ältaren Isak Petersson gjorde en stark säsong i Halmia och har under hösten provtränat i Falkenberg.

Men mer än så blev det inte den här gången.

– Jag pratade med Falkenberg i går och de sa att det såg bra ut, men att klubben söker en spelare som varit med på en högre nivå än division 2. Sedan får vi se lite länge fram vad provspelet kan leda till i framtiden, säger Isak Petersson.

PETERSSON HAR KONTRAKT med Halmia även över 2018, men har en klausul som säger att han får lämna om en klubb högre upp i seriesyste­met vill värva honom.

Han stänger dock inte dörren för en flytt någon annanstans under vintern.

– Det finns inget konkret just nu, men vi får se vad som händer.

Halmia vill gärna behålla sin guldklimp.

– Som det ser ut nu så blir han kvar om ingen annan förening hör av sig. Förhoppnin­gen är att han gör ännu bättre i från sig nästa år och blir ännu mer attraktiv på marknaden, säger Leif Jönsson, sportchef i Halmia.

21-ÅRIGE ANFALLAREN VUK Lugonjic, som vann skytteliga­n i division 2 västra Götaland i år, har ögonen på sig från flera håll och åker till Göteborg på torsdag för att träna med Örgryte i Superettan.

– Han ska göra fyra träningar och en internmatc­h där och ska sedan träna fem pass med Helsingbor­g samt spela någon match. Därför kommer vi inte veta hur det blir med Vuk förrän vecka 50, säger Jönsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Isak Petersson har tränat med Falkenberg­s FF i höst, men får inget kontrakt i Superettan­klubben.
Bild: JARI VÄLITALO Isak Petersson har tränat med Falkenberg­s FF i höst, men får inget kontrakt i Superettan­klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden