Hallandsposten

Hörnqvist målskytt i derbyt

- TT

Pittsburgh­s Patric Hörnqvist var en av målskyttar­na i det heta Nhl-mötet med Philadelph­ia. Matchen slutade 5–4 efter Sidney Crosbys avgörande mål i förlängnin­gen.

Hörnqvist satte sitt mål i numerärt överläge i början av tredje perioden, då hans Pittsburgh låg under med 1–3. Bara drygt en minut senare satte lagkamrate­n Bryan Rust 3–3-målet.

Pittsburgh hamnade i underläge igen, men med bara drygt en minut kvar kvitterade Jake Guentzel till 4–4 innan Crosby sedan avgjorde i förlängnin­gen.

EN SKÖN HEMMASEGER för Pittsburgh i Pennsylvan­ia-derbyt.

– Ja, det är alltid speciellt att slå Flyers. Vi har utvecklat riktigt het rivalitet så det blir mycket känslor och hög intensitet. Den här matchen gillade vi verkligen att vinna, säger Hörnqvist till Sportblade­t.

– Vi hade en mindre bra andraperio­d när vi började spela framför i stället för bakom deras backar och därmed blev det en massa ”turnovers”. Men i tredje var vi desto bättre. Så ska vi spela.

För Philadelph­ias del var det samtidigt den åttonde förlustmat­chen i rad.

Pittsburgh­s målvakt Matt Murray fick lämna matchen efter att ha skadats i ett ben i andra perioden, efter en krock med Philadelph­ia-forwarden Jakub Voracek. Murray fick hjälp av isen efter att ha räddat 20 av 22 skott. Tristan Jarry tog över i buren och räddade åtta av tio skott.

NHL-ROOKIEN JESPER BRATT satte New Jerseys 2–2-mål i hemmamatch­en mot Florida. Det var 19-åringens sjunde fullträff för säsongen. Drygt fyra minuter senare kom dock gästernas segermål när Jared Mccann sköt 3–2.

Jakob Silfverber­g gjorde Anaheims första mål mot Chicago, som då redan hade en 4–0-ledning. Både Silfverber­g och Hampus Lindholm noterades senare för var sin assist när Chicago till slut vann med 7–3.