Hallandsposten

Klingberg poängbäst av alla backar i NHL

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

John Klingberg, 25, är inne på sin fjärde säsong i NHL. Då har göteborgar­en fått en drömstart och toppar backarnas poängliga. – Det finns inget roligare än att vinna, säger han.

Det är en ganska ojämn säsong för Dallas Stars så här långt in på Nhl-säsongen. På 23 matcher har laget tagit tolv segrar och åkt på tio förluster samt tagit en poäng i förlängnin­gsspel.

Hemma har laget varit riktigt starkt och har plockat nio av sina tolv segrar.

– Vi spelar grymt hemma men jag vet inte varför vi inte får ihop det på bortaplan. Vår division är svintajt. Det gäller att vi får ordning på vårt bortaspel här och nu och kan ryckas med lite, säger John Klingberg på telefon precis innan han ska kliva på ett flygplan.

DEN NU 25-ÅRIGE John Klingberg har fått stort förtroende i Dallas Stars. Under sin fjärde säsong i världens bästa liga, sedan flytten från Frölunda Indians, har han förärats med ett A på bröstet då han är en av de assisteran­de kaptenerna i Dallas.

På isen har det också lossnat för Klingberg som toppar backarnas poängliga. Totalt har det blivit 21 (4+17) poäng för John Klingberg som, i skrivande stund, är en pinne före Alex Pietrangel­o i St Louis.

Han är dessutom fyra poäng före svensktrio­n med Oliver Ekmanlarss­on, Victor Hedman och Erik Karlsson som alla står på 17 poäng i skrivande stund.

– Säsongen har känts bra, absolut. Att göra poäng är ju en del 1. John Klingberg, Dallas, 21 (4+17)

2. Alex Pietrangel­o, St. Louis, 20 (7+13)

3. Nick Leddy, NY Islanders, 20 (6+14)

4. Shayne Gostisbehe­re, Philadelph­ia, 19 (3+16)

5. Kevin Shattenkir­k, NY Rangers, 18 (5+13) av mitt spel men jag tycker att jag spelar riktigt bra allround just nu, säger han.

– Det är väl inget speciellt som ligger bakom det. Vi har gjort några förändring­ar i spelsystem­et och vi har haft en bra sommar med bra förberedel­ser.

Ändrat något i ditt eget spel?

– Jag har inte förändrat mycket alls i mitt spel. Jag har blivit bättre på att avväga och utvecklat min defensiv. Annars tycker jag att svensk media inte vet vad de skriver om ibland. Jag skulle vilja veta hur många som kollar på spelarnas matcher innan de bedömer deras spel.

Målet med säsongen? Ta sig till slutspel och sedan kan allt hända?

– Målet med att spela hockey är ju att vinna så mycket som möjligt. Det är därför man håller på. Det finns inget roligare än att vinna.

JOHN KLINGBERG skrev på ett monsterkon­trakt med Dallas Stars 2015. Ett sjuårskont­rakt värt 36 miljoner kronor om året. Ett kontrakt som han lär fullfölja då han stortrivs i Dallas.

– Jag trivs jättebra i staden, det är bra mat, bra folk och framförall­t bra väder, säger han.

 ?? Bild: TONY GUTIERREZ ?? MÅLSKYTT. John Klingberg har hittat rätt fyra gånger den här säsongen. Tillsamman­s med de 17 målgivande passningar han också gjort är han hela NHL:S poängbäste back.
Bild: TONY GUTIERREZ MÅLSKYTT. John Klingberg har hittat rätt fyra gånger den här säsongen. Tillsamman­s med de 17 målgivande passningar han också gjort är han hela NHL:S poängbäste back.
 ?? Bild: JEFF MCINTOSH ?? TUFF. John Klingberg är en av bara åtta spelare i Dallas som har plus den här säsongen i pluss/minus-ligan.
Bild: JEFF MCINTOSH TUFF. John Klingberg är en av bara åtta spelare i Dallas som har plus den här säsongen i pluss/minus-ligan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden