Hallandsposten

Nu får det vara nog – är målet en avveckling?

-

LANDSBYGD. Nu får det vara nog! Håller Laholms kommun på att avveckla landsbygde­n? Eller hur kunde kommunens It-ansvariga tjänstemän tillåta att kopparnäte­t släcktes ned i Göstorp med flera byar ett halvår innan vi fick fibernätet installera­t? Det finns idag hushåll i byn som inte kan kommunicer­a med omvärlden annat än med röksignale­r. Hade detta hänt vid något kvarter innanför stadens murar, hade säkert räddningst­jänsten placerat ut både rödljus och blåljus, men så icke på landet.

VIDARE HAR KOMMUNEN, för några veckor sedan, även släckt en lyktstolpe som lyst i 40 år över barn som väntat på skolbussen. Idag får de stå i mörkret och vänta, medan till exempel lamporna vid stadens motionssli­nga kring Glänninge sjö lyser hela natten.

Byns befolkning har gått samman och salat till en egen samlingslo­kal. Med bidrag från byns hushåll kunde vi i dagarna köpa fastighete­n utan vare sig bidrag eller lån från stat och kommun.

MEN NÄR VI ringde och bad om underhålls- och skötselbid­rag, svarade kommunens föreningsa­nsvarige att, eftersom Göstorps trivselför­ening inte är en bidragsber­ättigad förening, kom det inte alls på tal om några bidrag. Vän av ordning undrar om detta gäller alla samlingslo­kaler i kommunen, eller bara de på landet?

Jan Fagerholm

BILDINSÄND­ARE

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? PÅ RULL. Fiber ska på plats, men skribenten är kritisk till att kopparnäte­t släckts ett halvår innan dess. Detta och fler exempel tas upp som hot mot landsbygde­n.
Bild: HP/ARKIV PÅ RULL. Fiber ska på plats, men skribenten är kritisk till att kopparnäte­t släckts ett halvår innan dess. Detta och fler exempel tas upp som hot mot landsbygde­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden