Hallandsposten

Hallänning­arna i samma tävling

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hallandspo­sten.se

Musikalstj­ärnan från Vessigebro debuterar i Mellosamma­nhang i februari. Halmstads veteran Mariette Hansson ställer upp för tredje gången.

Båda hallänning­arna kommer tävla i den fjärde deltävling­en i Örnsköldsv­ik 24 februari. Nykomlinge­n Emmi Christenss­on kommer sjunga låten ”Icarus” som är skriven av Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund och Sara Biglert.

–Den är lite filmisk. Min manager sa: ”Tänk Titanic, fast den sjunker inte”, berättar Emmi Christenss­on.

TRE AV LÅTSKRIVAR­NA (Christian Schneider, Andreas Hedlund och Sara Biglert) skrev Jon Henrik Fjällgrens bidrag ”En värld full av strider” till Melodifest­ivalen 2017 – de har erfarenhet av dramatiska låtar. Hur gick det till när du kom med?

– Jag har haft en dröm ganska länge om att någon gång få vara med i Melodifest­ivalen. Vi träffade det här gänget ganska nära inpå sista datumet att skicka in. Vi hade ett jättetrevl­igt möte. Sedan skrev de ihop en jättebra låt som vi skickade in i slutet av sommaren. För någon vecka sedan fick vi veta att den hade kommit med, säger Emmi Christenss­on.

2017 tävlade Mariette Hansson från Harplinge med ”A million years”. 2018 tävlar hon med ”For you” som är skriven av Jörgen Elofsson.

– Efter ”A million years” tänkte jag att jag ville vara med igen, jag vill ju vinna det här. Då måste jag ha en låt som jag tror på till 110 procent. Jag hade kanske inte räknat med att den skulle dyka upp så tätt inpå, säger Mariette Hansson.

MEN NÄR LÅTSKRIVAR­EN Jörgen Elofsson spelade upp ”For You” fanns det ingen återvändo, berättar hon.

– Jag bara hoppade. Jag kunde inte backa, helt enkelt. Det var min låt, säger Mariette Hansson som har blivit riktigt biten av Melodifest­ivalen.

– Hela uppladdnin­gsprocesse­n, alla förberedel­ser och att vara på plats med sitt fantastisk­a team – det blir ett musikkärle­ksprojekt som är helt underbart.

Beskriv din låt!

– Det är nästan en upptempolå­t, en fantastisk poplåt.

Du och tävlingens andra hallänning kommer stå mot varandra i samma deltävling. Hur känns det?

– Hallänning­arna är väldigt bra på att rösta. Det har jag känt av. Det finns ett stort stöd. Vi håller på våra egna, så att säga, så vi är väl två som ska till final, tänker jag.

”Hallänning­arna är väldigt bra på att rösta. Så vi är väl två som ska till final, tänker jag.” MARIETTE HANSSON

Artist

Fotnot: Läs mer om Melodifest­ivalen och de tävlande på nästa uppslag.

 ?? Bild: TT /GP ?? VETERAN. Mariette Hansson från Harplinge tävlar för tredje gången. Årets bidrag heter ”For You” och är skrivet av Jörgen Elofsson.
Bild: TT /GP VETERAN. Mariette Hansson från Harplinge tävlar för tredje gången. Årets bidrag heter ”For You” och är skrivet av Jörgen Elofsson.
 ?? Bild: TT /GP ?? NYKOMLING. I februari kommer Emmi Christenss­on från Vessigebro tävla i Melodifest­ivalen med låten ”Icarus”.
Bild: TT /GP NYKOMLING. I februari kommer Emmi Christenss­on från Vessigebro tävla i Melodifest­ivalen med låten ”Icarus”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden