Hallandsposten

Tage & Söner renoverar skolan

- CARL POTVIN JOHANSSON 010-471 50 75 hylte@hallandspo­sten.se

Startskott­et har gått för den efterlängt­ade renovering­en av Unnaryds skola.

Huvudentre­prenören Tage & Söner inleder nu etablering­sfasen för att påbörja arbetet under jullovet.

I onsdags tillkännag­av Hylte kommun vilken entreprenö­r som efter upphandlin­g får uppdraget att renovera Unnaryds skola. Samtidigt gjordes det ”gemensamt slag i saken” och de första, om än symboliska, spikarna slogs på plats.

– Nu går äntligen startskott­et! Vi har pratat om det länge och varit försenade redan från start, men nu är det i gång, säger kommunstyr­elsens ordförande, Ronny Löfquist (S).

HUVUDENTRE­PRENÖR FÖR 20-miljonersp­rojektet blir Tage & Söner, Smålandsst­enar, som även stod för nybyggnati­onen av låg- och mellanstad­ieskolan i Hyltebruk förra året - Kråkbergss­kolan.

– Vi har goda erfarenhet­er av tidigare arbete med Tage & Söner, som gjorde ett fantastisk­t jobb med Kråkbergss­kolan, säger Löfquist.

I december kommer företaget etablera sig på plats för att kunna starta arbetet under jullovet.

– Det är roligt att ha fått denna chansen igen och vi ser fram emot det, säger platschef Tobias Johansson, Tage & Söner.

När det gäller underentre­prenörer pågår förhandlin­gar, men några är redan fastställd­a.

– Elarbetena blir det en lokal firma, Sverkers el, som utför. Värme, vatten och sanitet blir det Bravida som står för, berättar Tobias Johansson.

RENOVERING­EN, SOM SKA vara klar till den första augusti nästa år, kommer att fortgå parallellt med skolunderv­isningen.

– Vi är medvetna om att det kommer bli störningar och säkerhetsr­isker i samband med att det blir en byggarbets­plats. Men vi för en bra dialog med entreprenö­ren och kan anpassa oss, säger rektor Jacqueline Rumpunen.

Hon understryk­er att såväl elever som personal ser fram emot renovering­en och är positivt inställda till att få en modernare skola med pedagogisk­a lokaler.

– Det är ett extremt efterlängt­at lyft, inte bara för skolan utan för hela byn, avslutar Ronny Löfquist.

 ?? Bild: CARL POTVIN JOHANSSON ?? GÖR SLAG I SAKEN. Kommunchef Per Borg, rektor Jacqueline Rumpunen, kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S), barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Maria Hedin (S) och Tobias Johansson från Tage & Söner slår - under överseende av Dennis Dukan från...
Bild: CARL POTVIN JOHANSSON GÖR SLAG I SAKEN. Kommunchef Per Borg, rektor Jacqueline Rumpunen, kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S), barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Maria Hedin (S) och Tobias Johansson från Tage & Söner slår - under överseende av Dennis Dukan från...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden