Hallandsposten

Christmas Night värmde på Teatern

- HILDA BLOMBERG 010-471 51 50 hb@hallandspo­sten.se

Sedan starten 2013 har artisten Magnus Carlsson roddat sitt Christmas Night tillsamman­s med kollegor som Sonja Aldén och Jessica Andersson, men i år blir det andra lussebulla­r.

Nu är det nämligen en helt ny trio som ska turnera land och rike runt med en repertoar av älskad julmusik.

Thomas Di Leva, David Lindgren och Molly Sandén heter årets gäng och även om dessa artister liksom sina föregångar­e alla har deltagit i Melodifest­ivalen minst en gång var, så innebär den här kombon att Christmas Night får en betydligt mer mångsidig och experiment­ell skepnad.

JULEN STÅR FORTFARAND­E i centrum, men det bjuds också på en nästan lika stor näve popdängor när det nya gänget intar Halmstads teater.

Eller ”Halmstads konserthus”, som David Lindgren välkomnar oss till när han vant axlar ledarrolle­n i början av showen. Lindgren, Di Leva och Sandén funkar riktigt bra tillsamman­s, de är en lite otippad trio men alla har onekligen något som lockar sin publik. Thomas Di Leva har sin fridfulla utstrålnin­g, Molly Sandén är vår egen Mariah Carey och David Lindgren växlar mellan att spexa loss, flirta med publikens damer och bränna av smäktande sångnummer som ”O helga natt” och ”Jul, jul, strålande jul”.

Även om det framförall­t är Molly Sandén som har den där riktigt klockrena sångrösten så tar alla i för kung och fosterland i de gemensamma numren. Orkestern ger också allt för att skapa rätt stämning och blåser nytt liv i ”Tänd ett ljus”, som blir en riktig partydänga utan det envetna ”domdomdom” och med Di Levas finurliga inflikande av e-mail och Facebook i andra versen.

Imponerar gör också Lindgren och Sandén i duetten ”The Prayer” och kvällen vore inte all om vi inte fick ”Grown-up Christmas List” i Molly Sandéns tappning.

Men allt är inte jul som glimmar i den nya, upphottade versionen av Christmas Night.

Den som kommit hit enbart för julstämnin­gens skull blir kanske en aning besviken, men publiken verkar inte lida någon nöd när artisterna emellanåt bjuder på pophits långt ifrån snötäckta granar och knastrande brasor. I synnerhet Di Leva har en låtskatt som folk aldrig tröttnar på, med ”Vem ska jag tro på?” och ”Vi har bara varandra” som självskriv­na inslag i showen.

SISTA LÅTEN ÄR lite överraskan­de en gammal Abba-klassiker som inte heller den har jultema. Men vad gör det, när musiken är bra och artisterna lika gemytliga som jultomten själv.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SAMSTÄMD TRIO. Med Molly Sandén, Thomas Di Leva och David Lindgren får Christmas Night en betydligt mer mångsidig skepnad, tycker vår recensent.
Bild: JARI VÄLITALO SAMSTÄMD TRIO. Med Molly Sandén, Thomas Di Leva och David Lindgren får Christmas Night en betydligt mer mångsidig skepnad, tycker vår recensent.
 ??  ?? SPEX OCH SKÖNSÅNG. David Lindgren axlar ledarrolle­n i början av showen och välkomnar publiken till ”Halmstads konserthus”.
SPEX OCH SKÖNSÅNG. David Lindgren axlar ledarrolle­n i början av showen och välkomnar publiken till ”Halmstads konserthus”.
 ??  ?? JULKRAFT. Molly Sandéns sångröst gav publiken rysningar i julballade­r som ”Grown-up Christmas List” och ”The prayer”.
JULKRAFT. Molly Sandéns sångröst gav publiken rysningar i julballade­r som ”Grown-up Christmas List” och ”The prayer”.
 ??  ?? BJÖD PÅ HITS. Det var inte bara julmusik på teatern, Thomas Di Leva fick publiken att sjunga med i ”Vi har bara varandra”.
BJÖD PÅ HITS. Det var inte bara julmusik på teatern, Thomas Di Leva fick publiken att sjunga med i ”Vi har bara varandra”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden