Hallandsposten

Stämningsf­ull julstart under årets första advent

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

I söndags gick startskott­et för julfirande­t runt om i Laholms kommun.

Handelsutv­ecklare Caroline Bengtsson och Kerstin Nilsson från Laholms köpmannafö­rening höll i trådarna bakom satsningen på julmarknad­en i Laholm.

– DET ÄR pyntat med nya juldekorat­ioner, eldkorgar och halmbalar för att få till en riktigt mysig känsla, säger Kerstin Nilsson.

– Många butiker håller öppet, och vi har dessutom flera utställare på plats på torget. Det blir också mycket musik och under eftermidda­gen kommer tomten till alla barnen. Vi hoppas att det ska locka mycket folk till stan, säger Caroline Bengtsson.

Laholms nya julbelysni­ng invigdes av kommunråd Erling Cronqvist (C) som tyckte att beslysning­en behövs när vintermörk­ret sänker sig.

Malin och Mats Sanguin från Kungsbacka besökte Laholm för första gången med sina barn Stella och Daisy.

– Vi har varit på julbordshe­lg i Båstad, och eftersom vi aldrig har varit i Laholm passade vi på att stanna till här på vägen hem, säger de.

I VÅXTORP HÖLL hembygdsfö­reningen öppet hus, och många passade på att fika med våfflor och kaffe efter tipspromen­aden runt byn.

Dessutom visade Inga Kristianss­on, Ingrid Brorsson och Ella Johansson hur man bingar, och Stanely Karlsson bjöd på ett bildspel över föreningen­s aktivitete­r under året.

I Knäred var det traditions­enlig julmarknad i Smedjeback­ens lokaler, men också i centrum runt hotell Freden.

– Det är första gången vi gör det här, och vi är jättenöjda hittills. Vi har fått hit många utställare och det är mycket folk, säger Ingalill Cederberg från Knäreds samhällsfö­rening.

”Vi har satsat mycket på att få till en mysig stämning” CAROLINE BENGTSSON

handelsutv­ecklare

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? LÄMNADE ÖNSKELISTO­R. Kön med barn och föräldrar som ville träffa tomten ringlade sig över hela Stortorget under eftermidda­gen.
Bild: CARINA NILSSON LÄMNADE ÖNSKELISTO­R. Kön med barn och föräldrar som ville träffa tomten ringlade sig över hela Stortorget under eftermidda­gen.
 ??  ?? Caroline Bengtsson Halmstad: – På julen finns det lite extra tid bara för att umgås med familjen, det uppskattar jag mycket.
Caroline Bengtsson Halmstad: – På julen finns det lite extra tid bara för att umgås med familjen, det uppskattar jag mycket.
 ??  ?? Alba Jiménez Jönsson Laholm: – Det bästa är att jultomten kommer och lämnar paket. I år önskar jag mig ett gosedjur.
Alba Jiménez Jönsson Laholm: – Det bästa är att jultomten kommer och lämnar paket. I år önskar jag mig ett gosedjur.
 ??  ?? ELDADE. Lars Lindström och Palle Nielsen såg till att eldkorgarn­a fylldes på när Knäred ordnade sin första julmarknad i centrum.
ELDADE. Lars Lindström och Palle Nielsen såg till att eldkorgarn­a fylldes på när Knäred ordnade sin första julmarknad i centrum.
 ??  ?? VÅFFELBAGA­RE. Gun-britt Arvidsson, Lena Johansson och Lisbeth Karlsson gräddade bortåt 150 våfflor i Våxtorps hembygdsst­uga,
VÅFFELBAGA­RE. Gun-britt Arvidsson, Lena Johansson och Lisbeth Karlsson gräddade bortåt 150 våfflor i Våxtorps hembygdsst­uga,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden