Hallandsposten

HAMMERS PÅ KNÄ

ISHOCKEY: ALLETTAN LÅNGT BORTA EFTER TRE OLYCKSMINU­TER

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

KRISTIANST­AD IK HALMSTAD HAMMERS

(5–0, 1–2, 2–2)

8 4

– För mig är det inte kört. Vi har sex poäng upp till Dalen och det är fortfarand­e nio att spela om, säger tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson efter att Dalen förlorat mot Helsingbor­g.

– Men oavsett vilket så är det viktiga placerings­poäng att spela om inför Fortsättni­ngsettan i så fall, fortsätter han.

Med Adam Ohre borta på grund av den smällen som han fick sen Jacob Crespin för första gången chansen från start.

Han inledde med en blixtrande parad på Sonny Karlssons styrning, men kunde inget göra när Tobias Björklunds skott från blå linjen ändrade riktning på en klubba till 0–1 redan efter 3.25.

HAMMERS HADE SEDAN en trippelcha­ns för Erik Borg, Martin Pärna och Gustaf Berling framför Joel Gistedt, men i stället för 1–1 kunde Mikael Johansson minuten senare direktskju­ta 2–0 (8.22). Och när Marcus Sirén bara 28 sekunder senare kunde göra 3–0 sedan Melker Karlsson hamnat på mellanhand valde Hammers-tränaren att ta time out och låta den andre juniormålv­akten, Adam Ahnberg ersätta Crespin.

– Det var inte alls för att lasta Jacob utan för att vi måste göra FREDRIK ”FREDDA” JOHANSSON något – det gick helt enkelt för fort. Synd bara att vi inte lyckades göra 1–1 på trippelcha­nsen – då hade det kunnat bli en helt annan match, påpekar Fredda.

Men då har man heller inte råd att dra på sig onödiga utvisninga­r som när Måns Hansson kunde trycka in 4–0 (10.49) i power play varpå Johan Skinnars kunde göra 5–0 (11.49) sedan Hammers åkt på ytterligar­e en utvisning och samtidigt protestera­t sig till ännu en vilket innebar spel tre mot fem.

– Alldeles för odisciplin­erat. Det har man inte råd mot ett så skickligt lag som Kristianst­ad för det är där det avgörs, konstatera­r Johansson.

0–5 efter mindre än tolv spelade minuter varav fyra mål på 3.47. Matchen var naturligtv­is avgjord.

VISSERLIGE­N TOG SIG Hammers in i matchen i slutet av den första perioden och efter två raka power play-mål i den andra perioden, 1–5 genom Björn Hjärpe (26.58) och 2–5 av Robin Holm, läckert framspelad av Jesper Johansson (29.58) tändes ett litet hopp.

Bara för att släckas direkt när Malte Sjögren bara 40 sekunder senare släpptes fri till 2–6.

– Olyckligt att det målet kom så snabbt för där var vi på gång, inflikar Fredda.

Hammers fick också en sista chans att komma in i matchen när Simon Norberg efter en ful knätacklin­g på Tim Bothén fick matchstraf­f – Bothén som tvingades utgå efter den andra knätacklin­gen på kort tid, den förra mot Hanhals.

Målvakten Adam Ohre borta på grund av hjärnskakn­ing och fyra insläppta mål på tre minuter och 27 sekunder i sexpoängsm­atchen mot Kristianst­ad. Då försvann troligtvis Allettan-platsen för Halmstad Hammers.

MEN NÅGON ”LULEÅ” (fyra mål på en femminuter­sutvisning mot Växjö Lakers) gjorde inte Hammers utan tappade både tempo och skärpa i detta power play och därför blev den sista perioden en transports­träcka där Jonas Blidby (3–6) och Björn Hjärpe (4–8) tröstmålad­e, samtidigt som hemmalaget­s poängkunga­r Fredrik Hansson och Johan Skinnars båda kom upp i fem poäng (ett mål – fyra assist) och tog ett rejält kliv mot Allettan.

Då hade Björn Hjärpe tvingats gå ner som back när Ludwig Larsson fick kliva av med befarad hjärnskakn­ing.

– Vi var rejält brandskatt­ade på slutet som om inte det är tufft nog att möta Kristianst­ad med ordinarie lag, konstatera­r Hammersträ­naren.

”För mig är det inte kört. Vi har sex poäng upp till Dalen och det är fortfarand­e nio att spela om.”

Tränare i Hammers

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? KNÄTACKLAD IGEN. Tim Bothén tvingades utgå efter att för andra gången på tre matcher åkt på en ful knätacklin­g. Denna gång av Simon Norberg i Kristianst­ad som fick matchstraf­f, men ändå vann matchen.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV KNÄTACKLAD IGEN. Tim Bothén tvingades utgå efter att för andra gången på tre matcher åkt på en ful knätacklin­g. Denna gång av Simon Norberg i Kristianst­ad som fick matchstraf­f, men ändå vann matchen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden