Hallandsposten

Abubakari avskriven av HBK

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Mohammed Abubakari, senast i BK Häcken, blir inte Halmstads BK:S nye defensive mittfältar­e. Ghananen har, enligt HBK:S ordförande Tony Karlsson, tackat nej till att bli bollklubba­re.

– Det har vi faktiskt stängt ner. Vi gillar killen, men det är en märklig historia egentligen, sade Tony Karlsson när han intervjuad­es under HP-TV:S direktsänd­ning från futsalmatc­hen mellan HBK och FC Rosengård (5–3) på söndagen. Hbk-basen fortsatte: – Han fick det han ville av oss, men ändå när det kom till kritan så backade han ur. Då kände faktiskt både jag och Igor (Krulj, tränaren), att då är det något som stör hans bild, så då ska vi inte jaga honom. Det är inget illa menat mot honom utan man får ha respekt för det

MOHAMMED ABUBAKARI själv ger dock en lite annorlunda bild.

– De erbjöd mig mycket, men överenskom­melsen gick inte bra. Det var det finansiell­a, säger han till Hp-sporten och fortsätter:

– Jag var verkligen intressera­d och jag känner många i Halmstad – jag brukar komma till Simon (Bakkioui, sjukgymnas­ten) när jag är skadad och de har en ung tränare med fräscha idéer – men det sista jag och min familj behövde gick inte bra. Till syvende och sist så går min familj först.

HP rapportera­de om HBK:S intresse för Abubakari i tisdags. Den 31-årige ghanen lämnar Häcken efter tre säsonger och har under hösten även kopplats samman med bland annat Helsingbor­g, Gais och ett par nederländs­ka klubbar.

FÖR HBK:S DEL går jakten efter en defensiv innermittf­ältare, en så kallad sexa på modernt fotbollssp­råk, vidare. Tony Karlsson säger:

– Det arbetet pågår för fullt. Vi känner inte att vi har någon jättepanik eftersom vi egentligen bara söker en position till och sedan är truppen färdig – om inte vi säljer någon, men det är inte vår ambition utan då får det vara någon som kommer med en stor plånbok.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden