Hallandsposten

Hemmasuccé i SGP

BADMINTON: TRE KLASSEGRAR FÖR HALMSTADS LIGASPELAR­E

-

Flitigast överst på prispallen var Halmstad BMK:S danska stjärna Sofie Holmboe Dahl, 21, som dels motsvarade sin förstaseed­ning och vann damelitens singelklas­s, dels vann dubbeln i par med Behnaz Pirzamanbe­in från Lugi.

Dessutom tog Louise Eriksson – som spelar för Halmstad i Svenska Badmintonl­igan, men här represente­rade sin moderklubb Hôl i Vägga BF från Tibro – hem mixeddubbe­ln i par med Kistas indones Andhika Anhar.

– Jag är mycket glad för min insats. Det var fina resultat. Jag visste inte riktigt vad jag gav mig in i för jag hade aldrig spelat den här turneringe­n förr, men jag hade bara hört gott om den och det var som förväntat, säger Sofie Holmboe Dahl.

Hon vann alla sina matcher i damelitsin­geln i två raka set. I finalen blev det 21–15, 21–13 mot Rebecca Kuhl från Täby.

MEN MATCHERNA VAR, enligt Holmboe Dahl, tuffare än vad siffrorna antyder:

– Jag var faktiskt överraskad hela vägen igenom över hur bra motstånd jag mötte. I finalen hade vi en bra fajt och Rebecca spelar en match där hon gör många bra saker.

Holmboe Dahl hade aldrig spelat dubbel med Behnaz Pirzamanbe­in tidigare, men även i den klassen blev det idel segrar i två raka set – inklusive 21–18, 21–15 i finalen mot Halmstad Bmk-lagkompisa­rna Louise Eriksson/line Fleischer Nielsen.

Ingen Halmstadsp­elare hade, enligt tävlingsle­dningen, någonsin vunnit den svenska Grand Prix-tävlingen Yonex Cup i Söndrumsha­llen. I år blev det plötsligt tre segrar – på en gång.

– VI FUNGERADE BRA tillsamman­s. Jag hade lite svårt att veta vad jag skulle förvänta mig på förhand, men vi lyckades med det vi hade planerat, säger hon.

Bara i mixeddubbe­ln blev det ett tidigt respass för Sofie Holmboe Dahl, som i par med Olle Ingemarsso­n från Halmstad föll med 21–16, 10–21, 13–21 i kvartsfina­len mot Louise Eriksson/andhika Anhar.

– Jag kan inte komma ihåg sist jag spelade i alla tre kategorier­na.

??  ?? FLITIGT I FARTEN. Halmstad BMK:S danska Sofie Holmboe Dahl deltog i tre elitklasse­r i SGP Yonex Cup på hemmabanor­na i Söndrumsha­llen och vann två.