Hallandsposten

Tegenrot i ny roll när H/H vände 1–2

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Han fick ta av liberotröj­an och spela vänsterspi­ker. Men Anton Wijk Tegenrot klarade det galant när Hylte/ Halmstad vände och vann en femsetare borta mot Tierp. – Anton är inte jättestor i anfall, men han är smart, säger H/htränaren Per-erik Dalqvist.

TIERP HYLTE/HALMSTAD

(25–18, 13–25, 25–17, 22–25, 10–15)

2 3

Det var ett sargat Hylte/halmstad som gästade Tierp. Brasilians­ke högerspike­rn Gabriel Neves var kvar i Halland hemma med axelproble­m och svenske landslagss­pikern Viktor Lindberg var visserlige­n med i Uppland, men inte hundraproc­entig i sitt onda knä.

– Viktor fick spela libero för han kan inte hoppa. Han hade kunnat spela i dag, men då är det risk för matcherna i nästa vecka, säger Pererik Dalqvist.

I STÄLLET FICK Hylte/halmstads landslagsl­ibero Anton Wijk Tegenrot vikariera som vänsterspi­ker – och spelade enligt Dalqvist en avgörande roll när H/H till slut fick grepp om matchen i mitten av fjärde set.

– Han kommer in med bra energi och gör några snygga försvarsrä­ddningar som ger energi till de andra killarna också. Anton är inte jättestor i anfall (180 cm), men han är smart och de bollar han får slår han block ut på. Jag ser att Tierps blockare är helt galna, för han ska inte få vinna bollarna men han hittar block ut ändå, säger H/h-tränaren.

LIKA NÖJD VAR Dalqvist inte med matchinled­ningen och framför allt inte med första och tredje set.

– I första set fungerar ingenting. Det enda vi gör bra under hela matchen är att spela försvar, säger han och fortsätter:

– Andra set är väl egentligen det enda setet där vi blockar bra och då får vi upp ångan. Men så kommer den här tiominuter­spausen mellan andra och tredje set, som jag inte gillar, och sedan är vi tillbaka på ruta ett igen. Så hade du frågat mig efter tredje set om jag trodde att vi skulle vinna med 3–2 så hade jag nog sagt ”nej”.

 ?? Bild: ANDERS BJURÖ/ARKIV ?? OVAN ROLL. Landslagsl­iberon Anton Wijk Tegenrot vikarierad­e framgångsr­ikt som spiker när Hylte/ Halmstad slog Tierp med 3–2.
Bild: ANDERS BJURÖ/ARKIV OVAN ROLL. Landslagsl­iberon Anton Wijk Tegenrot vikarierad­e framgångsr­ikt som spiker när Hylte/ Halmstad slog Tierp med 3–2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden