Hallandsposten

Löfgren tillbaka – och gav Drott en ny smäll

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

”Det var speciellt. Svårt. Man ville inte riktigt fira. Men det var viktigt för oss, skönt att få vinna.”

DAVID LÖFGREN ex-drottare i Anderstorp

I mars åkte han ur Allsvenska­n med Drott. På lördagen var David Löfgren, 30, tillbaka i Halmstad arena med sitt nya lag Anderstorp – och knuffade krisdrabba­de Drott närmare division 2. – Det var lite klurigt. Man ville inte riktigt fira, säger han.

DROTT ANDERSTORP 22 28

David Löfgren hann med ett Smguld, ett Sm-silver, två kval och Champions League-spel med Drott innan han avrundade spelarkarr­iären i vitt och rött 2014.

I fjol tränade han Drotts framgångsr­ika damlag tillsamman­s med Thomas Sivertsson – och duon fick mot slutet av säsongen även uppdraget att försöka rädda herrlaget kvar i Allsvenska­n.

DET LYCKADES INTE, och från och med i höst står Löfgren på egna tränarben vid Anderstorp­s bänk.

Smålänning­arna åkte också ur Allsvenska­n i våras, men slåss till skillnad från Drott i toppen av division 1 södra och ligger tvåa.

– Det känns bra, en kul utmaning. Det är mycket press – vi förväntas vinna och vi ska uppåt, är tanken – och det känns lite som att vara med i hetluften igen när man spelade själv och varje match var viktig. Det gjorde det innan också, men när man har det yttersta ansvaret blir det lite till. Innan kunde jag gömma mig lite bakom Thomas. Synd att det är en bit att åka bara, säger David Löfgren, som fortfarand­e bor och jobbar i Halmstad.

På lördagen ställdes han mot Drott för första gången – och avgick med segern, 28–22 (14-12).

– Det var lite klurligt. Det är första gången man får komma hit som motståndar­e och det var inte alls vad man var van vid. Jag springer fortfarand­e här lite på morgnarna och håller handbollst­räningar (på Sannarpsgy­mnasiet) och det var speciellt. Svårt. Man ville inte riktigt fira. Men det var viktigt för oss, skönt att få vinna, säger han.

Jumboplace­rade Drott kom stärkta efter krysset mot H65 i Höör senast och stod upp bra i första halvlek, trots att man saknade mittnian Erik Lindau, som var tvungen att jobba.

EFTER 24 MINUTER ledde Drott med 10–9 – men sedan kom raset.

Anderstorp vann de tio minuterna kring pausen med 10–2 fram till 19–12 och sedan var frågan bara hur mycket smålänning­arna skulle vinna med.

Claes Andersson och Michael Mattsson i Drotts tränarkvin­tett var ändå inte allt för nedslagna efteråt.

– De två senaste träningsve­ckorna och matcherna är ett steg i rätt riktning. Men sedan blir siffrorna för stora i dag på grund av den svackan, säger Mattsson.

– Det vi har letat efter mycket är att våra anfall är planerade. Då kan man också springa hem och hamnar rätt. Under långa delar av den här matchen är vi svåra att göra mål på. Med den typen av spel vi har i dag så hade vi haft sex, sju, åtta poäng, tillägger Andersson.

DAVID LÖFGREN TROR också att Drott kan reda ut den prekära tabellsitu­ationen. Han säger: – Om de kan få ordning på de långa, dåliga perioderna så är de duktiga handbollss­pelare.men som vanligt är det självförtr­oende och lite annat som behövs och det får man inte över en natt. Man behöver få till en match i 60 minuter så lossnar det. I den här serien är det inget lag som är omöjligt för dem att slå – jag menar, de slog ju Ankaret, som vi fick stryk mot med fyra.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? TUMMEN UPP. Förre Drott-profilen David Löfgren var tillbaka i Halmstad arena med Anderstorp och vann, med kluvna känslor, med 28–22.
Bild: ROGER LARSSON TUMMEN UPP. Förre Drott-profilen David Löfgren var tillbaka i Halmstad arena med Anderstorp och vann, med kluvna känslor, med 28–22.
 ??  ?? SVÅRSTOPPA­D. Det handlade, som vanligt, mycket om Anton Andersson framåt i Drott. Vänsternia­n gjorde åtta mål och Daniel Hagström sju.
SVÅRSTOPPA­D. Det handlade, som vanligt, mycket om Anton Andersson framåt i Drott. Vänsternia­n gjorde åtta mål och Daniel Hagström sju.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden