Hallandsposten

Sivertsson ordnade första bortapoäng­en

- HANDBOLL: DAMALLSVEN­SKAN SEBASTIAN PEARSON STOCKHOLM

Drott bröt förlusttre­nden och tog första poängen i år på bortaplan. Sally Sivertsson var kylig med sekunder kvar och kastade in 19–19 mot Skånela i Vikingahal­len, norr om Stockholm. – Skönt att ta första bortapoäng­en. Det var dags för det, skrattar sjumålssky­tten Sivertsson.

Drott verkar trivas utmärkt i de avgörande, nervkittla­nde lägena av matcher i Stockholm. För drygt ett halvt år sedan säkrade laget avancemang till serien i ett dramatiskt kval mot Lidingö. Även om den här poängen inte var av samma vikt, så gick det att se tydliga likheter i matcherna, när Sally Sivertsson med mindre än en minut kvar av matchen kastade in kvittering­smålet.

– Vi är ett lag med väldigt många vinnarskal­lar, så det är många som tänder till lite extra i tajta lägen. Det är otroligt skönt eftersom att man är så inne i det och bara vill hålla i det sista. Det var därför riktigt gött att det blev en poäng, säger Sivertsson.

MEN INLEDNINGS­VIS VAR inte känslan att det skulle handla om betydelsef­ulla mål i slutskedet. Drott visade upp ett starkt försvarssp­el, gnuggade in ett par tidiga mål och tillät inte Skånela att komma till målchanser.

Det tog elva minuter innan hemmalaget gjorde sitt första mål mot ett samlat försvar till 4–6.

– Vi spelade bra bakåt hela matchen och följde planen, samtidigt som vi i början fick hål på dem. Men i andra halvlek åkte vi på två utvisninga­r, vilket gjorde att det blev en helt förändrad matchbild, säger Drott-tränaren Thomas Sivertsson.

När Sara Olsson och Linnea Johansson drog på sig en varsin utvisning vid 12–9, så reste sig Skånela med fyra snabba kontringsm­ål och plötsligt var Drott i underläge.

DET BLEV ÅTER en jämn, tuff och fysisk match, som kanske en mittsexa uppskattar allra mest. Sivertsson inledde nämligen vändningen till 13–15 och slet som ett djur under resten av matchen på linjen.

– Jag kände att linjespele­t gick hem i den här matchen, så det var väldigt roligt. Det passar förstås mig bra, men även våra mittnior. Vi är väldigt komfortabl­a med det, säger hon.

Drott smög sig sakta närmare och när Sivertsson, med 42 sekunder kvar av matchen, kastade in 19–19, samtidigt som Skånela sköt utanför i anfallet efteråt, så var saken klar. Drott hade inte säkrat något serieavanc­emang den här gången, men däremot bärgat första poängen i historien på bortaplan i allsvenska­n.

– Det betyder definitivt något. Det är en jättevikti­g poäng att ta på bortaplan, då vi nog snarare ser oss själva någonstans kring det nedre sträcket, säger Thomas Sivertsson.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? POÄNGRÄDDA­RE. Sally Sivertsson sköt Drotts kvittering­smål till 19–19 med 42 sekunder kvar mot Skånela.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV POÄNGRÄDDA­RE. Sally Sivertsson sköt Drotts kvittering­smål till 19–19 med 42 sekunder kvar mot Skånela.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden