Hallandsposten

A frågor i Knightfall

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

som Landry, tempelherr­eordens ledare.

– Han är en så komplex och fascineran­de kille. Han har börjat ifrågasätt­a sin tro, han är väldigt lojal till sin orden och sin familj samtidigt som han ljuger för dem alla, han har en affär med en kvinna fast han är munk, han är en dödsförakt­ande krigare samtidigt som han har börjat fundera över sin dödlighet. Det låter som en roll som har allt...

– Ja, när jag först läste manuset blev jag rädd. Det är en så sliten skådespela­rkliché men jag gillar verkligen att göra grejer som skrämmer mig och Landry och Knightfall gjorde mig verkligen rädd.

Han säger att eftersom ”historien går i cykler” krävdes det inga speciella förberedel­ser inför rollen – trots att serien utspelas på medeltiden.

– Människor är fortfarand­e likadana och de stora frågorna är de samma. Som skådespela­re är det ingen skillnad... förutom att jag var tvungen att gå runt i ringbrynja och lära mig att svinga ett svärd och att rida. Ja, det är mycket action. Där måste det ha krävts en del förberedel­ser?

– När jag fick rollen var jag typ som en blandning av en plumpuddin­g och en ökenråtta. Jag var i så otroligt dålig form och tre månader senare skulle jag se ut som en kille som har krigat sedan han var elva år. Jag var på gymmet fem timmar * Historisk dramaserie, skapad av Don Handfield och Richard Rayner, som handlar om ”tempelridd­arna och deras jakt på den heliga graal i ett medeltida Europa”. Hollywoods­tjärnan Jeremy Renner är exekutiv producent för serien. * I huvuroller­na syns bland andra Tom Cullen, Pádraic Delaney, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Olivia Ross och den danska skådespele­rskan Sarah-sofie Boussnina – känd från bland annat Bron och Svartsjön. * Den första säsongen får premiär på HBO Nordic den 7 december. per dag och när vi kom till Prag, där vi spelade in, hade vi ett tre veckor långt träningslä­ger med boxning, cirkelträn­ing och ridning.

DEN FÖRSTA SÄSONGEN av Knightfall innehåller tio avsnitt. Tom Cullen hoppas att det ska bli betydligt mer än så.

– Serien rör sig mot att orden upplöstes den 13 oktober 1307 men så långt kommer vi inte i den första säsongen. Vi älskar att göra den här serien och vi vill fortsätta så länge som möjligt. Så jag håller tummarna.

Knightfall får premiär på HBO Nordic den 7 december.

 ?? Bild: HBO NORDIC/TT ?? att spela rollen som den medeltida tempelridd­aren Landry.
Bild: HBO NORDIC/TT att spela rollen som den medeltida tempelridd­aren Landry.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden