Hallandsposten

Alets inomhuscup större än någonsin

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Från 170 deltagande lag i fjol till nya rekordnote­ringen 203 i år. Alets IK:S ungdomscup Bendt Bil Indoor Football fortsätter att växa – trots att resultaten inte längre får räknas i en majoritet av klasserna.

Påbudet från förbundshå­ll är att inga slutsegrar­e numera får koras i cuper för barn upp till tolv år.

För Bendt Bil Indoor Football innebar det att nio av fjorton klasser i år endast innehöll poolspel – givetvis utan tabeller.

ÄNDÅ DELTOG FLER lag än någonsin.

– Vi trodde eventuellt att det skulle bli en nedgång och att de inte skulle tycka att det var lika roligt att spela, men tvärtom – det har till och med ökat. Det är glädjande, tycker Anders Holmén i Alets tävlingsle­dning.

Den gamla rekordnote­ringen var * F14: Glumslöv–lerum 1–3. * F16: Örby–floda 5–2. * P13: Bergsjö–gnosjö 2–0. * P15: Kinna–laholm 3–1. * P14: Kinna–jonstorp 4–1. 196 deltagande lag. I år deltog 203.

– Det är vad vi klarar av, säger Alets ordförande Per Hallström.

Turneringe­n har avgjorts under tre helger i Kombihalle­n i Halmstad. Nytt för i år var även att finaldagen var avskaffad.

I STÄLLET SPELADES alla klasser färdigt under samma dag.

– Det kan ha vissa fördelar för de som reser, för nu behöver de bara åka ner här en dag, säger Anders Holmén.

Under avslutning­sdagen i lördags avgjordes klasserna F8, F10, F12, F14 och F16.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? STORT INTRESSE. Den 14:e upplagan av Alets ungdomscup Bendt Bil Indoor Football lockade rekordmång­a lag i år. Bilden är från F14-matchen mellan Laholm F234 svart och Lerum, som slutade 1–5.
Bild: ROGER LARSSON STORT INTRESSE. Den 14:e upplagan av Alets ungdomscup Bendt Bil Indoor Football lockade rekordmång­a lag i år. Bilden är från F14-matchen mellan Laholm F234 svart och Lerum, som slutade 1–5.
 ??  ?? DUBBLA VINNARE. Lerum vann till slut hela F14-klassen, men Laholm F234 svart tog hem B-slutspelet genom att slå Getinge vit med 3–2 i finalen.
DUBBLA VINNARE. Lerum vann till slut hela F14-klassen, men Laholm F234 svart tog hem B-slutspelet genom att slå Getinge vit med 3–2 i finalen.
 ??  ?? KANONSKOTT. Li Fransson i Getinge IF vit lossar högerkanon­en under F14matchen mot Glumslöv.
KANONSKOTT. Li Fransson i Getinge IF vit lossar högerkanon­en under F14matchen mot Glumslöv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden