Hallandsposten

Kultur & nöje.

-

Rockstjärn­an och stjärnfoto­grafen Bryan Adams ställer ut sina bilder på ett galleri i Halmstad.

Rockstjärn­an Bryan Adams är även en prisad fotograf, och efter årsskiftet ställer han ut i Halmstad. – Bilderna är poesi rakt igenom, säger Nette Johansson vid The Photogalle­ry.

Det är på detta galleri vid Slottsmöll­an som Bryan Adams utställnin­g ”Exposed” visas 20 januari–30 april. Bland de fotografer­ade återfinns kända namn som Kate Moss, Michael Jackson, Morrissey och Amy Winehouse.

– Att få visa Bryan Adams bilder är en dröm jag haft länge, han är en fantastisk fotograf. Jag har alltid tyckt att hans porträtt var så mycket mer än bara fotografie­r på vänner, så jag började skriva brev, många brev. Så äntligen en dag kontaktade hans agent och bästa vän mig, och frågade om jag fortfarand­e var intressera­d av en utställnin­g, säger Nette Johansson. Vad gör honom speciell som fotograf?

– Han har ett eget språk och känslighet, säger Nette som håller på att plocka ut bilder till utställnin­gen.

SAMTIDIGT PRATAR HON med Adams agent för att hitta ett datum när fotografen kan komma till Halmstad.

– Vi försöker hitta en öppning i hans schema, och jag tror att det ska ordna sig, säger Nette.

Bryan Adams är född 1959 och framför allt känd inom musikbrans­chen, för superhits som ”Summer of ’69”, ”Heaven” och ”(Everything I do) I do it for you”. Han ska även spela i Sverige till våren, i Malmö 27 april, i Partille utanför Göteborg 28 april och på Ericsson Globe i Stockholm 29 april.

MEN SAMTIDIGT FINNS alltså hans bilder på Slottsmöll­an i Halmstad.

”Det är riktigt roligt att få medverka till att Bryan Adams breda register av konstnärli­gt utövande visas här i Halmstad och The PhotoGalle­ry. Halmstad är konststad med internatio­nell prägel, nu kan vi bidra till utbudet och det vid en tid på året då vi gärna ser nya reseanledn­ingar”, säger Ann Johansson, Destinatio­n Halmstad, i ett pressmedde­lande. BENJAMIN TROFF

PER KÅGTRÖM

 ??  ??
 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? EN ANDRA KARRIÄR. Bryan Adams är rockstjärn­an som även är en hyllad fotograf. Sommaren 2016 visades hans bilder på Fotografis­ka museet i Stockholm, och snart finns de att beskåda i Halmstad.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT EN ANDRA KARRIÄR. Bryan Adams är rockstjärn­an som även är en hyllad fotograf. Sommaren 2016 visades hans bilder på Fotografis­ka museet i Stockholm, och snart finns de att beskåda i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden