Hallandsposten

Drott kämpade till

HANDBOLL: FORTFARAND­E OBESEGRAT PÅ HEMMAPLAN

-

DROTT SPÅRVÄGEN

(13–12)

30 30

– Jag tänkte inte så mycket utan det var bara att skjuta, säger Amanda Kullenberg, som räddade 30-30 från kanten med minuten kvar att spela.

Normalt sett är 18-åringen höger- nia, men avlastar då och då Anna Wibring på flanken.

– Vi har bara en kantspelar­e på den positionen och då brukar jag få byta av Wibbe, men det är roligt att spela där med, tycker Amanda.

Drott fick en gyllene chans att avgöra på slutet. Tränaren Thomas Sivertsson tog time-out med nio sekunder kvar att spela, men Sara Olsson stoppades bryskt när hon försökte ta sig igenom och hemmalaget fick frikast när klockan stod på 60 minuter.

LOUISE LILJA KLEV fram och gjorde mål, men domarna dömde bort det för att Drottspela­ren lyft på ena foten, vilket man inte får göra enligt reglerna.

– Oavgjort var ändå rättvist för det svängde fram och tillbaka under hela matchen, tycker Thomas Sivertsson.

Drott är alltjämt obesegrat på hemmaplan i Allsvenska­n. Efter en stark avslutning lyckades Halmstadtj­ejerna sno åt sig en poäng mot Spårvägen i Halmstad arena.

SPÅRVÄGEN HADE BYTT tränare inför matchen.

Martin Huzevka Norrbom tog över i veckan och lanserade ett nytt försvarssp­el.

– Ja, tidigare har Spårvägen kört 5–1 och mer öppet defensivt. Nu var det ett tajt 6-0-försvar och jag tyckte att de gjorde det svårt för oss, säger Sivertsson.

Drott började matchen allt annat än bra och slängde bort många bollar under inledninge­n, vilket tvingade Drotts tränare att ta timeout redan efter sex minuter vid underläge med 1–3.

 ??  ?? VÄXER FÖR VARJE MATCH. 18-åriga Amanda Kullenberg gjorde viktiga mål i slutet när Drott krigade sig till en viktig poäng mot Spårvägen i Halmstad arena.
VÄXER FÖR VARJE MATCH. 18-åriga Amanda Kullenberg gjorde viktiga mål i slutet när Drott krigade sig till en viktig poäng mot Spårvägen i Halmstad arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden