Hallandsposten

Hammers borta från Allettan

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers missar Allettan även den här vintern. Seger var ett krav borta mot topplaget Nybro i går kväll – och Hammers hämtade in 1–3 till 3–3, men föll i förlängnin­gen. – Vi glömde ett ord bara och det var ”utvisninga­r”, säger tränaren Fredrik Johansson.

NYBRO HAMMERS

(1–1, 2–1, 0–1, 1–0 e förl)

4 3

Tvåminuter­sstraffen stod Hammers dyrt i Liljas arena.

Nybro gjorde alla sina fyra mål i numerärt överläge – inklusive Fabian Ilestedts segerpuck exakt en minut in i förlängnin­gen, sedan Hammers straffats för ”fördröjnin­g av spelet” vid en timeout med 26 sekunder kvar av tredje perioden.

– Vi får en varning i ett tidigare skede. Sedan får vi en till varning i bytet. Det var en icingsitua­tion och domarna visste knappt själva vilka de skulle ha inne på isen. Vi satte ut fel spelare och så skulle vi ropa tillbaka. Då blev det struligt där, säger Fredrik Johansson.

Men oavsett om det hade blivit seger eller förlust i förlängnin­gen så var Hammers chanser att nå Allettan redan borta eftersom det inte blev vinst under ordinarie speltid.

Halmstadla­get har nu åtta poäng upp till Dalen ovanför strecket med sex kvar att spela om.

MEN JOHANSSON SÅG ändå Smålandsbe­söket som ett skär framåt.

– Vi ger aldrig upp i dag. Det fanns en bra moral i laget trots att vi får lite skitmål i baken. Vi ville fan vinna i dag, det var jätteskönt och en stor, stor skillnad mot Kristianst­adsmatchen (4–8), säger Hammersträ­naren och fortsätter:

– Det är olyckligt att det är utvisninga­rna som stör alltihop. Hade vi haft fem mot fem så är vi precis lika bra som dem och framför allt i tredje perioden är vi bättre än dem.

Det underlätta­de inte heller att Hammers saknade vad Johansson anser är seriens bästa box playspelar­e i Marcus Borgh (skadad), Simon Stark (avstängd) och Björn Hjärpe (magsjuk på matchdagen).

Nybros Kim Runermark gjorde 1–0 i numerärt överläge redan efter 3.38 i en första period som dominerade­s av hemmalaget (15–4 i skott). Men Hammers fick med sig 1–1 till pausen sedan Nybro slagit bort pucken i egen zon och Gustaf Berling kvitterat efter 11.08.

I ANDRA AKTEN tog det emellertid bara 49 sekunder innan Nybros nytillskot­t Samuli Kivimäki gjorde 2–1 i fem mot fyra, följt av 3–1 genom Fabian Ilestedt efter 9.04, även det i power play.

Martin Pärna gav dock Hammers nytt hopp när han kontrade in 2–3 efter 16.55 varpå Erik Åhlén rundade kassen och trädde in 3–3 efter 12.32 i tredje perioden.

Men skulle något lag ha avgjort i slutskedet så var det Nybro. Smålänning­arna hade vid en trepoängss­eger varit klara för Allettan, men behöver nu en pinne till.

Hammers får rikta in sig på fortsättni­ngsettan efter nyår. Höstens sista hemmamatch mot HA 74 från Sävsjö på söndag lär dock bli festlig ändå eftersom föreningen då firar sitt 50-årsjubileu­m.