Hallandsposten

Försökte fly – krockade i trädgård

- JONATAN GERNES

En biljakt i hög hastighet genom Veinge natten till lördagen slutade med att bilen som försökte fly från polisen körde av vägen och fastnade på en garageuppf­art.

Från den demolerade bilen kunde polisen plocka in två unga män. De fick följa med för provtagnin­g, misstänkta för drograttfy­lleri respektive ringa narkotikab­rott genom eget bruk.

Föraren misstänks också för vårdslöshe­t i trafik efter den vådliga färden.

– Patrullen försökte göra ett stopp på bilen, men den stannade inte utan försökte åka ifrån poliserna, som följde efter, säger polisens presstales­person Jenny Widén.

RÄDDNINGST­JÄNSTEN fick larmet strax före klockan två på natten.

Avåkningen ägde rum mitt i ett bostadsomr­åde i Veinge, i korsningen Växthusgat­an/ Nebogatan.

Enligt de första uppgiftern­a hade bilen krockat med ett hus på Ågrens väg.

– Det har väl gått lite för fort inne i samhället. Då har han kört in på infarten och rammat först en liten uppbyggd stentrappa och sedan tog det slut precis i hörnan mellan garaget och huset. Boningshus­et är oskatt, säger Andreas Randevik, styrkeleda­re på räddningst­jänsten i Laholm.

MÄNNEN VAR OSKADDA men satt fast i det tillknyckl­ade fordonet. Bilen stod så nära huset att passagerar­dörren inte gick att öppna mer än en decimeter.

– De som bor i huset har inte drabbats någonting och huset har inga skador, säger Andreas Randevik.

Bilvraket läckte olja som brandkåren fick sanera.

– Vi drog ut bilen och ställde den utanför trädgården. Man vill inte vakna på lördagsmor­gonen och ha en främmande bil som står och läcker på infarten, säger Andreas Randevik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden