Hallandsposten

När man inte måste räkna alla mål

HALMSTAD: Lyckan som en boll, lagkamrate­r och premiärmat­ch i nya matchtröjo­rna skänker kan sammanfatt­as i ett enda ord: livsglädje.

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Andersberg­s idrottshal­l sjöd av aktivitet hela söndagen. Utöver Halmstadla­get från Handbollsa­ndan hade också spelare från Sävehof, Lund och Kristianst­ad tagit sig dit för att njuta av den magi som bara en studsande boll och två lag som kämpar om framgång kan skapa.

Nu var det här ingen vanlig turnering, där så världsliga ting som flest antal mål räknas och tillåts spela en avgörande roll. I stället var det glädjen i stunden, de lyckade passningar­nas, de vackra uppspelens, de snygga räddningar­nas och framför allt – den sköna kompisgeme­nskapens söndag.

– Det var jättebra och kul och roligt. Jag har längtat efter det här, förut hade jag aldrig spelat någon riktig match. Bara på träning i skolan. Jag var målvakt i första matchen, sedan spelade jag ute i andra. Jag är bra på båda, eftersom jag är en sådan som gillar att kämpa. Jag är både snabb och gillar att stå och ta bollarna, berättade en av deltagarna i Halmstadla­get, Jonas Wallefors.

Ledarna i Handbollsa­ndan Diego Perez Marne och Björn Laid tog fasta på Jonas Wallefors entusiasm och ivriga längtan att få spela i ett lag:

– Han undrade helt enkelt när han skulle få spela match, beskrev Björn Laid händelsen. Diego Perez Marne fyllde på: – Vi kände att det var läge att kontakta olika föreningar och försöka samla dem till en turnering. Det är alltid kul att träffa folk och utbyta erfarenhet­er, sade han och gjorde ett försök att sammanfatt­a verksamhet­en för de närmare 300 personerna som är aktiva inom Handbollsa­ndan:

– Det handlar om livsglädje och att känna gemenskap. Det handlar om att ha roligt i livet. Man ska må bättre när man går därifrån än när man kom. Vi gör allt möjligt, inte bara handboll.

En av de unga som gör det möjligt för flera att känna glädje var Ikram Mahmoud. Hon hjälpte rullstolsb­urna Fabian Andersson att kunna vara med i matcherna:

– Det är en speciell dag, den är bra. Det känns bra att en massa andra kan delta också.

Jonas Wallefors hade en dröm, han ville spela en match. Det blev bättre upp, det blev en hel handbollst­urnering, massor av glädje och hela laget i nya matchtröjo­r.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BREDASTE LEENDET. Fabian Andersson var med och spred glädje när laget från Handbollsa­ndan spelade sina första matcher i helgens turnering. Ikram Mahmoud hjälpte honom att hålla farten uppe och kunde efteråt konstatera klokt: ”Det här var en speciell...
Bild: JARI VÄLITALO BREDASTE LEENDET. Fabian Andersson var med och spred glädje när laget från Handbollsa­ndan spelade sina första matcher i helgens turnering. Ikram Mahmoud hjälpte honom att hålla farten uppe och kunde efteråt konstatera klokt: ”Det här var en speciell...
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STOLPTRÄFF. Med hjälp av Ikram Mahmoud bröt målfarliga Fabian Andersson lätt igenom Sävehofs försvar. En stolpträff och massor av bra passningar blev facit redan efter ett par matcher.
Bild: JARI VÄLITALO STOLPTRÄFF. Med hjälp av Ikram Mahmoud bröt målfarliga Fabian Andersson lätt igenom Sävehofs försvar. En stolpträff och massor av bra passningar blev facit redan efter ett par matcher.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HANDBOLLSA­NDAN. Det är inte antalet mål som räknas, det är mängden glädje som avgör om det var en lyckad dag.
Bild: JARI VÄLITALO HANDBOLLSA­NDAN. Det är inte antalet mål som räknas, det är mängden glädje som avgör om det var en lyckad dag.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? KOM MED IDÉN. Jonas Wallefors ville spela match, ledaren Björn Laid var en av dem som såg till att uppfylla önskemålet.
Bild: JARI VÄLITALO KOM MED IDÉN. Jonas Wallefors ville spela match, ledaren Björn Laid var en av dem som såg till att uppfylla önskemålet.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Det är kul att ha roligt, konstatera­r Ikram Mahmoud och Fabian Andersson.
Bild: JARI VÄLITALO Det är kul att ha roligt, konstatera­r Ikram Mahmoud och Fabian Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden