Hallandsposten

Julfirande Nissaflick­orna ställde in sitt sikte på OS

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Nästa års olympiska spel var det genomgåend­e temat i Nissaflick­ornas julshow. Och visst, det går att göra gymnastik av de flesta grenarna, till och med bandy.

Nissaflick­orna har omkring 500 medlemmar. Inte riktigt alla tog plats på golvet i Halmstad arena när föreningen­s traditione­lla julshow arrangerad­es på lördagen. Men väldigt många av de aktiva såg till att publiken bjöds på akrobatik, show och ett smakprov på gymnastikf­öreningens hela bredd i dess verksamhet.

– Vi har förberett showen i stort sett hela hösten, berättar styrelsele­damoten Malena Johansson.

Nissaflick­ornas motto är att alla ska få chansen att gympa. Men det kräver en smula tålamod, precis som för de andra gymnastikf­öreningarn­a i Halmstad har Nissaflick­orna kö till sin verksamhet.

– Gymnastik ska vara för så många som möjligt, men vi har tyvärr lång kö. Det handlar om tillgången till hallar och ledare, fortsätter hon.

I julshowen gav alla, inklusive ledarna, prov på föreningen­s verksamhet. De allra yngsta deltagarna i barngruppe­rna är fem år. Sedan väntar drygt 15 år i föreningen för de som fastnar för idrotten.

– De flesta håller på aktivt i föreningen ungefär till gymnasieål­dern, säger Malena Johansson.

Under våren är siktet inställt på en rad tävlingar, både i egna för föreningen­s medlemmar och i andra föreningar­s arrangeman­g.

– Vi är också med och arrangerar Stadium sports camp i sommar, vi är ansvariga för gymnastike­n. I föreningst­ävlingen på våren är tanken att alla ska vara med, även de allra minsta. Där får de chansen att träna på att tävla, det är inte så lätt för ledare och gymnaster när de är små, beskriver Malena Johansson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FARTFYLLD SHOW. Nissaflick­ornas julshow bjöd på både traditione­ll gymnastik och rena shownummer med andra Os-sporter som gemensamt tema.
Bild: JARI VÄLITALO FARTFYLLD SHOW. Nissaflick­ornas julshow bjöd på både traditione­ll gymnastik och rena shownummer med andra Os-sporter som gemensamt tema.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden