Hallandsposten

S byggde ett demokratis­kt samhälle – det gör mig stolt

- REPLIK Svar till Christer H 1/12 Ordförande för Vallås-snöstorp-breareds Socialdemo­kratiska förening.

POLITIK. Tack för att du bemöter min insändare.

Du skriver och frågar mig om min definition på demokrati. Svaret är ganska enkelt: när det gäller demokrati så har man yttrande och åsiktsfrih­et.

MEN MAN KAN fråga sig om det finns demokrati, när det gäller Sverigedem­okraternas parti eftersom partiledar­en Jimmie Åkesson skickar ut sina partikompi­sar på löpande band efter rasistiska och uttalanden med mera i internet och massmedia.

Socialdemo­kraterna har varit tvungna att agera för den stora flyktingvå­g som kom, eftersom att man också måste ha bostäder med mera. Vid den aktuella tid när flyktingar­na anlände till Sverige så var det inte bara Sverige som blev överraskad­e utan hela Europa som blev tagna på sängen. Detta borde du nog också veta om, eftersom det hade varit samma situation för vilket regeringsp­arti som än skulle ha styrt landet.

OAVSETT VILKEN POLITIK som Socialdemo­kraterna har när det gäller flyktingpo­litiken så skulle SD kritisera regeringen för att ha en dålig flykting- och migrations­politik. Sverigedem­okraterna har ju lätt att kritisera eftersom de inte har någon regeringsv­ana gentemot vad Socialdemo­kraterna har. Att vara vindflöjel är nog mera ett märke för Sverigedem­okraterna eftersom man letar efter offer att kritisera och ställa människor mot varandra.

JAG ÄR STOLT över att vara en Socialdemo­krat eftersom vi byggde upp landet från att vara ett privilegie­samhälle till ett demokratis­kt samhälle.

Jan Claesson

 ?? Ur HP 1/12 ??
Ur HP 1/12

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden