Hallandsposten

Drotts hemmasvit sprack

HANDBOLL: CHRISTINE BRORSSONS STORSPEL RÄCKTE INTE MOT TYRESÖ Nya målvakten Christine Brorsson, 23, gjorde en stormatch. Men det hjälpte inte för Drott mot tabelltvåa­n Tyresö. 18–25 betydde det nyuppflytt­ade Halmstadla­gets första hemmaförlu­st i Damallsve

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Det var tråkigt. Vi har varit starka här, men det räckte väl inte riktigt i dag. Vi har lite svårt att göra mål framåt och det gör att de får möjlighet att kontra, säger Christine Brorsson.

Drott har tagit sju av sina åtta poäng så här långt på hemmaplan. Men Tyresö är det högst placerade laget som har varit på besök hittills – och då sprack förlustnol­lan.

– De är starka, Tyresö. Jag tycker att det var ett jättebra lag. Vi kämpar så bra vi kan, men de stör oss med den långa tjejen (Fanny Norsten) i 5–1-försvaret så vi får ingen rytm i spelet. Men jag tycker att vi gör en mycket hedervärd insats, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

DROTT SPELADE SIN andra match på mindre än 48 timmar efter krysset mot Spårvägen i fredags kväll. Tyresöspel­arna hade å sin sida en lång bussresa i kroppen och åkte hemifrån klockan 06 på söndagsmor­gonen.

Högernian Cecilia Patriksson gjorde Drotts tre första mål fram till en 3–2-ledning efter fem minuter. Men tre minuter senare hade tunga Tyresö vänt till 6–3 och släppte sedan aldrig övertaget.

Det främsta anfallshot­et hos gästerna före paus var mittsexan Vilma Matthijs-holmberg, som nätade fem gånger under första 30 minuterna.

DROTT HADE SVÅRARE att få till det. Både Johanna Birkjaer Andersson, som var ovanligt anonym/outnyttjad, och Amanda Kul lenberg brände straffar och i halvtid låg Drott under med 8–12. – Jag tycker ändå att vi har en bra känsla, men det är lite svårt att göra mål. Hon (Evelina Ericsson, Tyresös målvakt) står bra i mål. Vi måste hålla bollen lite längre för att kunna sätta dit den, sade Cecilia Patriksson till HP-TV under pausen. Drott experiment­erade en del med att låta Christine Brorsson sitta på bänken under de egna anfallen och ersättas av en sjunde utespelare. Det gav nästan kontakt vid 12–14 fem minuter in på andra halvlek – men efter ett par snabba kontringsm­ål i tom hemmabur av Tyresös Madeleine Lindgren (åtta mål totalt) ryckte gästerna igen.

TILL SLUT SKILJDE det sju bollar. Men det hade varit mer om inte Christine Brorsson hade storspelat i Drottmålet. Hennes 19 räddningar var två fler än vad Evelina Ericsson gjorde i Tyresös kasse.

– Jo, jag hade väl lite flyt. Men vi är bra bakåt och vi var helt okej i dag också. Det är framåt, säger Brorsson, ny för säsongen från Åhus.

Drott avslutar hösttermin­en borta mot OV Helsingbor­g på lördag. För Tyresö väntar en tidig seriefinal mot tabelletta­n Kungälv.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STOPP VAR DET HÄR. Evelina Andersson, ung mittsexa i Drott, tas hårt av Julia Bromell och de andra i Tyresös försvar. Tabelltvåa­n från sydöstra Stockholm vann med 25–18 och åsamkade Drott den första hemmaförlu­sten under den här säsongen. Nummer 55 i...
Bild: JARI VÄLITALO STOPP VAR DET HÄR. Evelina Andersson, ung mittsexa i Drott, tas hårt av Julia Bromell och de andra i Tyresös försvar. Tabelltvåa­n från sydöstra Stockholm vann med 25–18 och åsamkade Drott den första hemmaförlu­sten under den här säsongen. Nummer 55 i...