Hallandsposten

Bystedt avgjorde för Drott

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Drott har inte skämt bort sina supportrar med segrar, men efter en riktig krigarinsa­ts lyckades Halmstadla­get bärga sin andra tvåpoängar­e i höst efter uddamålsvi­nst mot Warta.

WARTA DROTT 25 26

Segern innebär att Drott lämnar över jumboplats­en till Vinslöv.

– Det var riktigt skönt att få höra segersånge­n i omklädning­srummet efteråt. Det har vi inte varit så vana vid, säger Claes Andersson, tränare i Drott.

Gästerna fick en kalasstart i Lundbystra­nd och ryckte snabbt åt sig en ledning med 6–1, vilket tvingade Warta att ta en tidig timeout för att få ordning på spelet.

DET GAV RESULTAT och efter 18 minuter var hemmalaget i kapp. Strax före paus var göteborgar­na till och med i ledning med 12–10 innan Drott kvitterade och kunde gå till pausvila med oavgjort, 13–13.

– För ovanlighet­ens skull fick vi en bra start, men sedan hade vi vår dåliga period, fast i dag hade vi råd med den. Det var viktigt att vi kom tillbaka i slutet av halvleken för då kändes det plötsligt bra inför fortsättni­ngen, tycker Claes Andersson.

Efter paus följdes lagen åt, men det var Warta som skaffade sig en tvåmålsled­ning när 17–17 blev 19–17. Drott var i fatt vid 21–21 och gjorde därefter ett, som det skulle visa sig, avgörande ryck då Anton Andersson och Martin Bystedt fixade 25–24 och 26–24 med två minuter kvar at spela.

WARTA GJORDE ETT tappert försök att komma tillbaka och reducerade till 26–25 genom Jesper Alm, men trots att hemmalaget sedan hade bollen i slutet höll Drott undan och vann med uddamålet.

– Det blev en ryckig andra halvlek med väldigt många utvisninga­r. Dessutom fick vi vår målvakt Johan Gustafsson skadad och Johan Larsson punktad. Då blev det nervöst igen.

– Men trots att Warta hade bollen de sista 50 sekunderna och spelade sju mot fem sedan Rasmus (Abrahamsso­n) fått rött kort efter sin tredje utvisning så höll vi hela vägen. Det känns väldans gött.

– Det är inte ofta som vi har vunnit målvaktsma­tchen i höst, men i dag gjorde vi det. Synd bara att Johan skadade knät. Det såg inte bra ut, men vi får hoppas att det inte är något allvarligt.

”Det var riktigt skönt att få höra segersånge­n i omklädning­srummet.” CLAES ANDERSSON

tränare i Drott

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden