Hallandsposten

”Vi åkte runt och f

ISHOCKEY: HAMMERS FIRADE 50 MED FÖRLUST MOT JUMBON

-

HAMMERS HA 74

(1–2, 1–2, 0–0)

2 4

– Vi åkte runt och fyllde år i dag. Det var länge sedan vi var så här dåliga, frustar Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Hammers.

Det var en illa vald eftermidda­g eftersom klubben hade bjudit in en del prominenta gäster med tidigare Halmstad Hk-spelaren Lennart ”Kusken” Forsgren i spetsen.

Hemmalaget kom inte alls upp i nivå och hamnade på efterkälke­n redan från början.

– Det var på tok för dålig kvalité i det vi gjorde på isen. Passningar­na var inte bra, inte mottagning­arna och inte tempot heller. Vi kuggade helt enkelt inte i, säger Fredrik Johansson.

HAMMERS KUNDE HA säkrat sjundeplat­sen i tabellen och en extra bonuspoäng inför fortsättni­ngsettan efter jul om det blivit en poäng, men det verkade som luften gått ur laget efter förlusten i Nybro i veckan.

Redan efter 3.32 fick HA74 straff sedan Robin Holm dragit undan benen på en helt fri Mikael Roslund och smålänning­en gjorde inget misstag utan satte säkert 1–0 bakom Jacob Crespin, som på nytt vaktade målet i Adam Ohres (hjärnskakn­ing) frånvaro.

Visserlige­n kvitterade Martin Pärna med sitt 16:e mål för säsongen efter 15.45, men glädjen blev inte långvarig då Gustav Andersson petade in 1–2 strax därpå.

I andra perioden ökade gästerna på ledningen genom Oliver Hofbauer och hade bud på mer innan lagkaptene­n Jesper Johansson vräkte sig fram och tryckte in 2–3 (31.42) från nära håll.

Det var inte så Halmstad Hammers hade tänkt sig att fira 50 år. Efter en av säsongens sämsta insatser förlorade jubilaren mot jumbolaget HA74 från Sävsjö.

 ??  ?? DYSTER 50-ÅRSDAG. HA74:S Mikael Roslund skickade in 1–0 på straff bakom Jacob Crespin. Det blev början till slutet för Halmstad Hammers mot jumbolaget.
DYSTER 50-ÅRSDAG. HA74:S Mikael Roslund skickade in 1–0 på straff bakom Jacob Crespin. Det blev början till slutet för Halmstad Hammers mot jumbolaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden