Hallandsposten

Skoglund drabbad av hjärnblödn­ing

- MAKOTO ASAHARA/TT EMMA GYLLESTAD/TT

Den svenske proffsboxa­ren Erik Skoglund fick en hjärnblödn­ing efter ett sparringpa­ss. Han har opererats och tillstånde­t uppges vara allvarligt men stabilt. ”De kommande 3–4 dagarna är viktiga för hans återhämtni­ng”, uppger Skoglunds Pr-ansvarige Edward Roff.

Skoglund fördes med ambulans till sjukhus på fredagskvä­llen efter ett träningspa­ss i hemstaden Nyköping. Detta efter att han hade känt sig illamående under och efter passet.

HAN SKA ENLIGT ett pressmedde­lande från Sauerlands­tallet ha sövts och genomgått en operation för en blödning i hjärnan.

– Vi vill inte kommentera läget utöver vårt pressmedde­lande. Vi hoppas på att Erik ska återhämta sig och tänker på honom och hans familj, säger Edward Roff.

Enligt Sörmlands Nyheter befinner sig Skoglund nu på Karolinska sjukhuset i Solna.

”Läkarna var nöjda med resultatet och Erik är i ett allvarligt men stabilt tillstånd. De kommande 3–4 dagarna är viktiga för hans återhämtni­ng. Under denna tid ber vi alla att respektera Erik och hans familj” skriver Roff i pressmedde­landet.

SKOGLUND VAR PLANERAD att gå en titelmatch mot britten Rocky Fielding i London den 17 december. Fajten, som skulle bli en chans till revansch för Skoglund efter förlusten mot Callum Smith i september, har dock sedan tidigare ställts in i samband med att galans huvudnumme­r också ställdes in.

Förlusten mot Smith var hans första i karriären, då Skoglund dessförinn­an hade 26 raka vinster som proffsboxa­re.

Erik Skoglund är inte den första som drabbats av en hjärnblödn­ing inom svensk proffsboxn­ing. 2013 drabbades Frida Wallberg av en hjärnblödn­ing efter att ha knockats i en titelmatch mot Diana Prazak, Australien, på en boxningsga­la i Stockholm. Hon om någon vet vilka förödande konsekvens­er en skada likt detta kan orsaka.

– Jag ryser i hela kroppen när jag hör det. Jag hörde att han skadat sig i går men jag trodde inte att det var så allvarligt. Jag är chockad. Det här är så hemskt. Det känns som att det blir mer och mer skador av den här typen. Jag tycker att jag hör om det oftare och oftare, säger Wallberg till Expressen efter att ha fått beskedet.

HUR FRAMTIDEN SER ut för Erik Skoglund är omöjligt att sia om ännu enligt Sanna Neselius, doktorand vid Sahlgrensk­a akademin och förbundslä­kare för Svenska boxningsfö­rbundet.

– Det går inte att säga något om prognosen eftersom det finns olika typer av hjärnblödn­ingar. Det handlar dels om vilken typ av blödning han har haft, men också hur de lyckas hålla nere trycket, säger Sanna Neselius.

”Läkarna var nöjda med resultatet och Erik är i ett allvarligt men stabilt tillstånd.”

EDWARD ROFF pr-ansvarig

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden