Hallandsposten

Bekväm sits

- ERIKA NEKHAM/TT

exempelvis medlemskap­et, säger Heinisch.

– Men det kan ju hända att man undantar vissa frågor från denna möjlighet, vi vet inte ännu hur slutresult­atet av förhandlin­garna ser ut, fortsätter han.

ligger också de olika ministerpo­sterna. Det har läckt uppgifter om att FPÖ:S partiledar­e Heinzchris­tian Strache förutom att han blir vicekansle­r också kan få ansvara för ett nytt departemen­t, kallat Heimatschu­tz, ”hemlandssk­ydd”. Exakt vad det ska ägna sig åt är oklart, men det handlar om försvarsfr­ågor i någon form. Att Strache i sin ungdom rörde sig i nynazistis­ka kretsar skaver dock hos många.

– Men det jag ser som mer problemati­skt är att partiet är populistis­kt på det sättet att det egentligen inte har en fullt utvecklad ideologi. Det är redo att röra sig i vilken riktning som helst, och det gör FPÖ starkt, säger Reinhard Heinisch. –När FPÖ förlorar i valen går det tillbaka och blir mer radikalt. När de går framåt breddar de sig. Det blir en jojo-effekt. Det är alltid samma parti, men det presentera­r sig på olika sätt, fortsätter han. Det har sagts att den nya regeringen ska stå klar den 20 december. Men det finns även uppgifter som pekar på att den presentera­s redan under veckan som kommer. – Då skulle de kunna säga att ”titta så framgångsr­ika vi är”. Men huvudsaken är att det måste bli innan jul, lyckas man inte med det blir det problem för Kurz, säger Reinhard Heinisch.

 ?? Fakta: LANDGUIDEN, PROFIL.AT Bild: DARKO VOJINOVIC/AP/TT ?? med Heinz-christian Strache och hans FPÖ.
Parlamenta­risk republik och förbundsst­at med nio delstater. Presidente­n, nu Alexander Van der Bellen, har främst en ceremoniel­l roll. Landet har ungefär 8,7 miljoner invånare (2016).
2007 sänkte Österrike...
Fakta: LANDGUIDEN, PROFIL.AT Bild: DARKO VOJINOVIC/AP/TT med Heinz-christian Strache och hans FPÖ. Parlamenta­risk republik och förbundsst­at med nio delstater. Presidente­n, nu Alexander Van der Bellen, har främst en ceremoniel­l roll. Landet har ungefär 8,7 miljoner invånare (2016). 2007 sänkte Österrike...
 ??  ?? Heinz-christians­trache.
Heinz-christians­trache.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden