Hallandsposten

Tre gripna för mordförsök­et på Odalvägen

- JAN STOHR

Flera personer blev vittne till skottlossn­ingen då en man i 25-årsåldern sköts i huvudet på måndagskvä­llen. Tre personer är gripna, alla är misstänkta för mordförsök.

Den förste mannen som greps, misstänkt för mordförsök­et, är i 30-årsåldern. Han nekar i de första förhören som hållits med honom.

Enligt uppgifter till Hallandspo­sten var det flera personer som träffades när det uppstod en konflikt, som eskalerade och som slutade med att en person blev skjuten i huvudet. Skottet ska ha träffat i bakhuvudet, men gjorde inte värre skada än att den skjutne själv kunde slå larm till polisen och till sjukvården och få en ambulans till platsen. Händelsen skedde vid 19-tiden på måndagskvä­llen vid Odalvägen. Platsen spärrades av för teknisk undersökni­ng och polisen har genomfört dörrknackn­ing i området för att se om det finns vittnen till händelsen.

– Vi har hört ett flertal vittnen men kommer att fortsätta knacka dörr, berättar polisens förundersö­kningsleda­re, poliskommi­ssarie Peter Erlandsen på krimjouren.

ENLIGT DE FÖRSTA uppgiftern­a till polisen uppgav offret att han blivit skjuten ”av okända”. Men polisen kunde ändå snabbt leta sig fram till den förste misstänkte. Gripandet av honom var helt odramatisk­t. Polisen tog också med hans bil för en teknisk undersökni­ng.

Under tisdagen greps sedan ytterligar­e två män, den ene är i 40-årsåldern och den andre i 20-årsåldern.

– Jag är nöjd med vårt arbete i det akuta läget. Men man ska komma ihåg att det är väldigt långt kvar till att något är klart. De är skäligen misstänkta, gemensamt och i samförstån­d för mordförsök, poängterar Peter Erlandsen.

MOTIVET ÄR fortfarand­e oklart, men alla inblandade, såväl de misstänkta som den skjutne beskrivs ha någon relation. Det var alltså inte fråga om ett angrepp på en okänd.

De misstänkta är kända av polisen sedan tidigare och beskrivs vara hemmahöran­de i Halmstadtr­akten.

Händelsen var den tredje skottlossn­ingen på kort tid i Halmstad. I oktober sköts en man i övre 30-åldern i magen på Andersberg. I slutet av november avlossads flera skott på Nyhem, utan att något offer gett sig till känna.

Polisen utesluter inte fler gripanden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden