Hallandsposten

Em-kval kan bli Vm-test

BORDTENNIS: SVERIGES PREMIÄR MOT DANMARK PÅ VÄG TILL HALMSTAD

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

LAG-VM 2018

136 dagar kvar.

– Vi håller på och undersöker det. Det vore ett bra tillfälle för oss att testa lite Vm-förutsättn­ingar, och det skulle kunna vara i samband med en Vm-lottning så att det blir en lite större grej av det, säger Johnny Ewerstein, projektled­are för lag-vm 2018 i Halmstad.

LAG-VM spelas i Halmstad arena 29 april–6 maj nästa år. Dessförinn­an ska Sveriges herrar hinna med att möta Danmark hemma den 27 februari och Spanien borta den 27 mars i kvalet till lag-em, vars slutspel avgörs i Frankrike 2019.

DET ÄR MATCHEN mot Danmark som kan bli Vm-genrep i Halmstad.

– Förhoppnin­gsvis ska vi kunna komma fram till ett besked ganska snart, säger Johnny Ewerstein.

Det svenska landslaget anländer i så fall direkt från Team World Cup, som spelas i London 22–25 februari.

Blågult är förstaseed­at i Em-kvalgrupp A3. De tre lagen möts hemma och borta med sista omgången i december 2018.

ULF ”TICKAN” CARLSSON, svensk förbundska­pten och tränare i Halmstad BTK, säger:

– Det är det här klassiska pingisfeno­menet att man ändrar regler varje år – det är knappt att man själv hänger med längre...

– Men om jag har fattat det rätt, så ska man spela ett lag-em där bara 16 lag är med. Ettan och tvåan i gruppen går dit och så får trean kvala om de sista platserna. Så naturligtv­is är det ett viktigt kval eftersom vi vill vara med och spela om medaljerna på EM.

Två Vm-aktuella spelare kan beskådas i Halmstad arena redan i kväll då Mattias Karlsson och Elias Ranefur anför Halmstad BTK mot Warta i Pingisliga­n. En match som för övrigt direktsänd­s i HP-TV.

Warta är säsongens skräll i ligan och obesegrad tabelltvåa.

– De är ett bra lag, och ett bra lag också, som jobbar och sliter i varje match. Så det gäller att kriga ner dem, säger ”Tickan” Carlsson.

Mattias Karlsson är precis hemkommen från Malaysia där han och Team Persson i helgen föll i finalen i T2apac-ligan mot Team Maze med 13–20. Karlsson förlorade sin match mot koreanen Aleksandr Chibaev med 1–3 i set.

Sveriges herrar har lottats att möta Danmark och Spanien i kvalet till lag-em 2019. Premiären mot danskarna spelas den 27 februari nästa år – kanske i Halmstad arena.

”Det skulle kunna vara i samband med en Vm-lottning så att det blir en lite större grej av det.”

JOHNNY EWERSTEIN projektled­are för lag-vm

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN/ARKIV ?? LANDSLAGSP­ROFIL. Halmstad BTK:S stjärna Mattias Karlsson är redan uttagen till lag-vm på hemmaplan till våren. Nu kan det även bli ett Em-kval mot Danmark i Halmstad arena i slutet av februari för Karlsson och det svenska landslaget. Men först väntar...
Bild: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN/ARKIV LANDSLAGSP­ROFIL. Halmstad BTK:S stjärna Mattias Karlsson är redan uttagen till lag-vm på hemmaplan till våren. Nu kan det även bli ett Em-kval mot Danmark i Halmstad arena i slutet av februari för Karlsson och det svenska landslaget. Men först väntar...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden