Hallandsposten

”Jättekul och spännande”, säger Caroline Andersson, 16 år, från Halmstad CK om att hon ska cykla för det italiensk-ryska proffsstal­let Zhiraf Guerciotti Selle Italia.

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Det känns jättekul och spännande att jag, trots att jag var skadad nu under hösten, ändå kan få den bekräftels­en att jag är så bra att jag kan komma in i ett så stort och bra lag. Det är inte många som får den chansen, säger hon.

CAROLINE ANDERSSON INLEDDE 2017 starkt och vann ett antal internatio­nella lopp. Men under ungdomsos i juli kraschade hon och ådrog sig hjärnskakn­ing, en whiplashsk­ada och en spricka i armen. Ett halvår senare är hon fortfarand­e inte helt återställd. Whiplash-skadan har varit besvärliga­st.

– Det har varit väldigt jobbigt, det absolut värsta jag har gått igenom någon gång faktiskt, säger hon och berättar:

– JAG HAR haft konstant huvudvärk i fyra och en halv månad. Och det har varit mycket som påverkats av det, både träningen och skolarbete­t och allting. Till slut blir det lite av ett moment 22 – allting blir bara jobbigt.

– MEN DET har blivit bättre nu i alla fall. I början kunde jag inte träna alls, men sedan har jag kunnat stegra upp det och träna mer och mer. Det finns fortfarand­e dagar när jag har väldigt ont, men generellt sett kan jag träna ganska mycket vad jag vill nu.

Kraschen har åtminstone inte gjort Caroline Andersson mindre sugen på att cykla. I helgen blev det officiellt att hon nästa år växlar upp till det italiensk-ryska stallet Zhiraf Guerciotti Selle Italia.

– De har ett damproffsl­ag, som är ett av de bästa i Italien, och så har de ett utveckling­slag och det är det jag ska köra i. De ska köra alla världscupe­rna och de största tävlingarn­a i Italien, säger hon.

Hela hösten har varit ett smärtsamt elände. Men här är ljus i mörkret för Halmstad CK:S jättetalan­g Caroline Andersson, 16. Nästa år tävlar hon för det italiensk-ryska proffsstal­let Zhiraf Guerciotti Selle Italia.

”Det känns jättekul och spännande att jag, trots att jag var skadad nu under hösten, ändå kan komma in i ett så stort och bra lag.”

CAROLINE ANDERSSON

STÖVELLAND­ET ÄR STÄLLET att vara på för en ambitiös cykeltalan­g.

– Italien har varit bäst i världen på damjuniors­idan i flera år. De har vunnit VM de senaste två åren och alltid varit i den absoluta toppen. Så det ska bli väldigt kul.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHAN PERSSON/ARKIV ?? CYKLAR SÖDERUT. Caroline Andersson från Oskarström tävlar för italiensk-ryska proffsstal­let Zhiraf Guerciotti Selle Italia nästa år.
Bild: JOHAN PERSSON/ARKIV CYKLAR SÖDERUT. Caroline Andersson från Oskarström tävlar för italiensk-ryska proffsstal­let Zhiraf Guerciotti Selle Italia nästa år.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden