Hallandsposten

Man stal klocka och skor – får fängelse

- EMELIE NORDH

En man i 30-årsåldern döms till två månaders fängelse, bland annat för flertalet stölder mot butiker i Halmstad.

Brotten har begåtts i november i år och det första ägde rum i början av månaden då han stal en klocka från en butik inne i centrum. Personalen såg inte när stölden inträffade, men när mannen kom in i systerbuti­ken på Hallarna drygt en vecka senare hade han på sig klockan, som man kunde konstatera stämde överens med butikens register. Dessutom kände ägaren igen mannen från en övervaknin­gsfilm.

Ägaren bad en kollega att ringa polisen och hindrade mannen från att lämna butiken, varpå två ordningsva­kter kom till platsen. Mannen gjorde motstånd men till sist lyckades de ta honom ett till griprum.

Samma dag stal mannen även två par skor och ett par glasögonbå­gar från två andra butiker på Hallarna. I fallet med glasögonbå­garna har mannen gjort sig skyldig till ringa stöld, enligt Halmstads tingsrätt och i de andra två till stöld.

Han döms dessutom för våldsamt motstånd och ringa narkotikab­rott.

Mannen har erkänt att han olovligen tagit klockan och skorna men nekar till att ha stulit glasögonen. De hade han köpt av en man inne i centrala Halmstad flera dagar tidigare, menar mannen.

Han nekar även till att ha gjort våldsamt motstånd men erkänner ringa narkotikab­rott.

Eftersom mannen så sent som i slutet av november dömdes för ringa stöld vid två tillfällen, ringa narkotikab­rott och brott mot knivlagen bedömer tingsrätte­n att någon annan påföljd än fängelse inte kan bli aktuell. Mannen ska dessutom betala 1 000 kronor i skadestånd till klockbutik­en, som ersättning för att klockan var skadad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden