Hallandsposten

Hyltes äldsta fritidsgår­d City nedlagd efter 25 år

- LENNART HILDINGSSO­N

Efter ett kvarts sekel lades den ned i går, Hyltes äldsta fritidsgår­d och som dessutom har varit föreningsd­riven i alla sina år.

– Det är jättetråki­gt, men det har inte gått att hitta några som kan ställa upp i verksamhet­en, säger Linnéa Thorsson som varit med som anställd ledare under de sista 14 åren.

Linnéa flyttade till Gullbranna för fyra år sedan och har försökt att avveckla sitt engagemang, samtidigt som hon har haft heltidsjob­b i Halmstad. För snart ett år sedan saknade man dessutom krafter som ville vara med i styrelsen för City 616, som fritidsgår­den heter. Under det här året har man sökt med ljus och lykta efter nya krafter men det har misslyckat­s. Sista dagen med City 616 var i går, då man höll julfest.

– I det längsta har jag hoppats att någon eller några ur kretsen av föräldrar skulle säga att de är beredda att gå in, berättar Linnéa Thorsson.

City – som barnen kort och gott säger – startades av ett föreningsr­åd i Rydö och gick, sedan föreningsr­ådet upphörde – över i sin egen förening och har finansiera­ts av kommunen. Två eftermidda­gar i veckan har skolbarn från Rydöbruk begett sig till Rydögården, där City håller till, för att delta i aktivitete­rna.

– City har varit ett jätterolig­t ställe. Man känner att man har kunnat komma dit när mamma och pappa inte har varit hemma. Och vi har gjort så kul grejer, säger 10-åriga Trine Hammer Christense­n med vemodig röst.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? KUL IN I DET SISTA. Trots vemodet samlades barnen igår för att fira ett händelseri­kt år på City. Linnéa Thorsson, som i många år varit förestånda­re serverade julmust.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N KUL IN I DET SISTA. Trots vemodet samlades barnen igår för att fira ett händelseri­kt år på City. Linnéa Thorsson, som i många år varit förestånda­re serverade julmust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden